[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: JanzRzeszowa » 07 kwie 2016, 11:19

Obrazek
sorry, to jest zdjęcie z dzisiaj...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Jerzy Dąbczak » 07 kwie 2016, 11:21

Witam. Również mam ochotę wybrać się na spotkanie ze spółdzielnią i myślę, że dobrym pomysłem byłoby skoordynowanie wspólnego wyjścia. W razie czego proszę o pw.

Miasto, skanska i spółdzielnia, która jak się okazuje zaczęła roznosić czynsze, chyba zapomniały o czarnych scenariuszach zaistniałej sytuacji. Kiedyś zamknęli pseudodrogę dojazdową na 3 dni, teraz na dłużej. A co w sytuacji konieczności dotarcia do bloku służb ratunkowych - przecież mimo tej farsy związanej z infrastrukturą wokół bloku, to jednak ludzie tam mieszkają.

BTW. Kiedyś w rozmowie z inspektorem z SM otrzymałem ciekawą informację, że służby mogą się dostać do bloku (w domyśle Żmigrodzka 9) .. chodnikiem.
Jerzy Dąbczak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 mar 2016, 9:29

Postautor: bartek86 » 07 kwie 2016, 11:30

DariuszB pisze:
bartek86 pisze:Nie wiem, czy było, ale wrzucam jeszcze rzut piętra dla budynku B2.
Obrazek

Jak tak patrzę, to chyba najsensowniejszym mieszkaniem jest np. M8, bo pd bym nie kupił ze wzgledu na dach centrum, parking i spory ruch samochodowy, i jeszcze a nóż, zrobią przed oknami myjkę jak przy Leskiej.

Hmmmm kolega chyba bardzo chce zniechęcić do kupna mieszkań w tej lokalizacji. Nigdy nie będzie ok, zawsze coś będzie się budowało. Można mieszkać w blokowisku mając po wszystkich stronach bloki i wszędzie w oknach będzie widać ściany, można się budować jak na Osiedlu Nasz Gaj naprzeciwko Tesco (niby w głąb działek, ale za to z widokiem na najbardziej ruchliwe ulice Sikorskiego i Powstańców, czyli spaliny itp.), można też mieszkać tak ja się buduje teraz na Siemieńskiego - z jednej strony firmy przemysłowe, z drugiej rzeka Wisłok (sic! komary !!!), a można się wybudować w szarym polu, gdzie dookoła nie będzie niczego. Co mają powiedzieć ludzie przy kamienicach na np. Lisa Kuli i innych w centrum miasta ??? Nawet okna nie otworzą, bo smog. Wydaje mi się, że każdy wybierze jak woli. Mi osobiście lokalizacja wydaje się ok. Co do mieszkania M8 byłbym całkowicie odmiennego zdania. Mieszkanie M8 narażone będzie na słońce w lato nawet do godziny 21.00 (wiem bo, mieszkam teraz w podobnym układzie i już nie mogę się doczekać, żeby opuścić to mieszkanie i wprowadzić się do nowego). Podsumowując nie ma co krytykować, każdy wybierze co lubi :)

Aaaa i na koniec informacja dotycząca galerii. Dach galerii ma być pokryty trawą (takie były ponoć warunki i musiał być spełniony taki wymóg), dodatkowo wentylatory będą przykryte panelami (coś na wzór Millenium Hall). Możliwe, że część wentylatorów będzie w garażu, a cześć na dachu. Szczegółowej lokalizacji wentylatorów nie znam.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: maniek1 » 07 kwie 2016, 11:56

Jerzy

BTW. Kiedyś w rozmowie z inspektorem z SM otrzymałem ciekawą informację, że służby mogą się dostać do bloku (w domyśle Żmigrodzka 9) .. chodnikiem.

Pan Lula niestety reprezentuje interes jedynie slusznej firmy, natomiast blok Żmigrodzka 9 de fakto ma dojscie po szutrowej drodze, dojście mocno zależne od warunków meteo :-)
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 07 kwie 2016, 11:58

Ja nie chcę zniechęcać, tylko sygnalizuję ewentualne problemy z hałasem od urządzeń wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. A znam to z autopsji: Starzyńskiego-mieszkanie nad centrum z dużym Carrefour-em, Sportowa-mieszkanie nad Naszym Sklepem. Obie lokalizacje od okien od 50-70 m i wierz mi w ciepłe dni, w nocy nie da się spać przy otwartym oknie tak napi....a. A propos - wentylatowy i klimatyzatory nie mogą być szczelnie zasłaniane, a tylko maskowane. Mogę uwierzyć tylko w jeden argument: że są niejako cichsze, bo sa nowszej generacji, ale czy tak będzie?
Co do mieszkania z oknami na Zachód (M8), ja akurat mam dwa okna w identycznym położeniu w tech chwili i sprawdzam to od (własciwie) maja '15/lato upalne/, wniosek: bardzo sensowna orientacja, no ale mam jeszcze wschodnie okno:-) W poprzednim mieszkaniu miałem odwrotną orientację i w południe nie można było wytrzymać na balkonie czy w dużym pokoju. Z racji wieku, "zaliczyłem" już kilka mieszkań stąd moja opinia o "M8". Ten blok ma jeden feler, mało jest mieszkań dwustronnych, a chyba nie ma w ogóle o przeciwnych stronach róży wiatrów...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 07 kwie 2016, 13:27

DariuszB pisze:Obrazek
sorry, to jest zdjęcie z dzisiaj...

Wynika, że zaczęli chyba od B3, na prawo w bok będzie B2, a z przodu galeria, a ta droga która teraz jest zamieni się w asfaltową jako Żmigrodzka :> dobrze dedykuje ???
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: brumar » 07 kwie 2016, 14:26

bartek86 pisze:Wynika, że zaczęli chyba od B3, na prawo w bok będzie B2, a z przodu galeria, a ta droga która teraz jest zamieni się w asfaltową jako Żmigrodzka :> dobrze dedykuje ???

Ulica Żmigrodzka, wg projektu, skręci w lewo pomiędzy te dwa widoczne bloki. Droga z płyt będzie pewnie tymczasowa.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: bartek86 » 07 kwie 2016, 14:47

brumar pisze:
bartek86 pisze:Wynika, że zaczęli chyba od B3, na prawo w bok będzie B2, a z przodu galeria, a ta droga która teraz jest zamieni się w asfaltową jako Żmigrodzka :> dobrze dedykuje ???

Ulica Żmigrodzka, wg projektu, skręci w lewo pomiędzy te dwa widoczne bloki. Droga z płyt będzie pewnie tymczasowa.

a nie będzie to czasem tak ???
Obrazek
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Vube » 07 kwie 2016, 19:12

DariuszB pisze:
Vube pisze:
DariuszB pisze:Skanska zaczęła przed chwilą zdejmować płyty budowlane (dojazdowe) do bloku nr 9. Teraz nawet dojazdu tymczasowego nie ma. Zobaczymy czy zrobią jakieś tymczasowe dojście...

nr 9? chyba raczej 7 lub 10? bo chyba mowa o przyszłej ul Brzozowskiej?

Chyba wiem w którym bloku mieszkam od pół roku...Żmigrodzka 9 i tu dzieje się akcja w tej chwili...

spokojnie po co sie denerwować ;) myślałem o numeracji według planów projektanta.
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: brumar » 07 kwie 2016, 22:15

bartek86 pisze:a nie będzie to czasem tak ???
Obrazek

Witam, ulica Żmigrodzka (jako nazwa ulicy) napewno skręci w lewo.
Blok inwestycyjny numer 06 - posiada numer Żmigrodzka 9
Blok inwestycyjny numer 05 - posiada numer Żmigrodzka 11
Blok inwestycyjny numer 02 - posiada numer Żmigrodzka 13
o ile się nie mylę, to blok inwestycyjny 31 i 32 też jest na ulicy Żmigrodzkiej (chyba numery 14 i 16)
Więc ulica Żmigrodzka będzie taka śmieszna :)
W materiałach przetargowych na budowę drogi jest w miejscu skrętu w lewo (o którym tutaj rozprawiamy) skrzyżowanie z odejściem w stronę tej drogi z płyt, ale na skrzyżowaniu się urywa projekt.
Jest tam również zapis o przewidywanej drodze w prawo, ale wg rysunku będzie tam w chwili obecnej trawnik. Projekt dla budynków ADMA pokazuje, że będzie tam droga, no ale to wiadomo, że miasto rozpisze przetarg jak się wybudują te bloki, żeby nie zniszczyła się nawierzchnia :)
Więc jednym słowem pod blokami Żmigrodzka 9 i 11 będzie spory ruch pojazdów przyjeżdżających/wyjeżdżających z galeryji.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa