[ul. Solidarności] Osiedle Architektów (ARCH-Dom)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Solidarności] Osiedle Architektów (ARCH-Dom)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Inwest » 30 mar 2025, 14:16

A propos balkonów na parterze, drobna uwaga, zastosowane rozwiązanie jest znacznie lepsze od balkonów które miały by być z płytą balkonową 60 cm nad powierzchnią wykończoną, załóżmy opaską budynku, a to ze względu na nisze (zakamarki) gdzie tylko brudy by się gromadziły, jak liście, porastanie chwastów, śmiecie, odchody zwierzaków itd. Nikt by tam nie byłby w stanie wykosić, posprzątać i wykończyć na leżąco elewację. Więc z tąd takie zamienne rozwiązanie, które jest po prostu praktyczniejsze i dla mnie akceptowalne.
Parking o nawierzchni przepuszczalnej to też jak na dzisiejsze czasy z niedoborem wody, ogólnie stosowane rozwiązanie, ale w tym przypadku rzeczywiście mało praktyczne a wręcz irytujące ze względu na chociażby zarastanie chwastami i utrudnionym czyszczeniem z liści, błota,etc.
Inwest
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 sty 2024, 18:59

Postautor: architekt11 » 31 mar 2025, 11:44

Wiecie może jaka jest wysokość kondygnacji w świetle? (od wylewki na podłodze do sufitu)
architekt11
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 26 kwie 2024, 12:00

Postautor: MarcinS » 01 kwie 2025, 13:45

tak sobie przeglądałem i znalazłem poniższą stronę na temat naszej inwestycji, ciekawe co autor miał na myśli wpisując:
Ciekawe czy teren będzie ogrodzony ?, rowerownia? boisko ?

wg tego co piszą na tej stronie: https://rynekpierwotny.pl/oferty/arch-d ... zow-15623/

Wysokość pomieszczeń:

w zależności od kondygnacji od 260 do 280 cm wysokości

Udogodnienia Inwestycji
Standard i bezpieczeństwo
monitoring
teren ogrodzony
winda
rowerownia
wózkarnia
Standard deweloperski
Rekreacja
plac zabaw
boisko
siłownia plenerowa
Usługi na terenie osiedla
paczkomat
MarcinS
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 sty 2024, 11:41

Postautor: PanMAruda » 02 kwie 2025, 19:57

Ciekawe czy teren będzie ogrodzony ?,

Oby nie. Uważam grodzenie wszystkiego za jedną z największych głupot jakie można zrobić. Żeby przypadkiem ktoś nie skrócił sobie drogi i musiał iść na około...

Rekreacja
plac zabaw
boisko
siłownia plenerowa

Tutaj, patrząc na ilość przewidzianego miejsca, to jedyne co mi przychodzi na myśl to taki przewijający się w internecie obrazek:
plac_zabaw.jpg
plac_zabaw.jpg (73.8 KiB) Przeglądany 1575 razy
PanMAruda
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 11 lut 2024, 21:08

Postautor: Deimon » 03 kwie 2025, 20:08

widok z poziomu 8 piętra
Załączniki
3cca338a-5e9e-46f6-b682-69a749ccb851.jpg
3cca338a-5e9e-46f6-b682-69a749ccb851.jpg (246.65 KiB) Przeglądany 1451 razy
Deimon
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2024, 19:35

Postautor: tomaszmk » 03 kwie 2025, 20:18

Ciekawe jak będą wyglądały komórki lokatorskie w hali garażowej, czy to konstrukcja stalowa z ograniczonym przeznaczeniem? np. wyłącznie na rower? A może murowana z możliwością przechowywania wszystkiego, co zbędne w mieszkaniu?
_

Ps. Kupię komórkę lokatorską w budynku A3 / lub w hali garażowej poniżej pod A3. Proszę o kontakt (tomaszmk1988@gmail.com). Jeśli ktoś zakupił, a ma mieszkanie na wynajem i chce zredukować poniesione koszty, to zaproponuje atrakcyjną cenę odkupu.
tomaszmk
Świeżak

Na forum od: 19 paź 2024, 16:48

Postautor: architekt11 » 04 kwie 2025, 7:45

Deimon pisze:widok z poziomu 8 piętra

Można cichaczem wejść do budynku? Jest jakoś wejście zabezpieczone przed wejściem obcych ludzi? Zerknąłbym... 8-)
architekt11
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 26 kwie 2024, 12:00

Postautor: Deimon » 04 kwie 2025, 19:23

architekt11 pisze:Można cichaczem wejść do budynku? Jest jakoś wejście zabezpieczone przed wejściem obcych ludzi? Zerknąłbym...

Zdjęcie wykonane z drona, ustawionego na wysokości barierki... Czy da się wejść do środka? Pewnie tak, tylko po co? Wszystkie klatki i mieszkania są otynkowane. Widziałem też, że zaczęły pojawiać się płytki pod blokami na paletach.
W godzinach wieczornych ktoś zawsze jest na budowie tak do 20–22, co jakiś czas słychać hałas.
Odbiory ponoć maj–czerwiec.
Ja bardziej zainteresowałem się projektami kuchni, łazienki i toalety wiadomo, czysto podglądowo, bo nie znam dokładnych wymiarów, ale fajnie zobaczyć wizualizacje
Deimon
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2024, 19:35

Postautor: PanMAruda » 05 kwie 2025, 11:02

Deimon pisze:Odbiory ponoć maj–czerwiec.

Ja słyszałem że końcem czerwca pierwsze, więc pewnie realnie zaczną na wakacjach.
PanMAruda
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 11 lut 2024, 21:08

Postautor: MarcinS » 07 kwie 2025, 9:28

tomaszmk pisze:Ciekawe jak będą wyglądały komórki lokatorskie w hali garażowej, czy to konstrukcja stalowa z ograniczonym przeznaczeniem? np. wyłącznie na rower? A może murowana z możliwością przechowywania wszystkiego, co zbędne w mieszkaniu?
_

Ps. Kupię komórkę lokatorską w budynku A3 / lub w hali garażowej poniżej pod A3. Proszę o kontakt (tomaszmk1988@gmail.com). Jeśli ktoś zakupił, a ma mieszkanie na wynajem i chce zredukować poniesione koszty, to zaproponuje atrakcyjną cenę odkupu.

Na wszystkie pytania odpowiada deweloper- warto zadzwonić zapytać a potem się podzielić na forum ze wszystkimi. Czy informacja o odbiorach w czerwcu jest potwierdzona ? - macie takie informacje od dewelopera? .
MarcinS
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 sty 2024, 11:41

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa