Każde miejsce ma w sobie coś dobrego. W centrum wszędzie bliżej, na obrzeżach może więcej spokoju.
Teraz każdy ma jedno lub dwa auta także nie problem podjechać do przedszkola czy sklepu.
Prędzej czy później coś się tutaj musi ruszyć.
Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
porteño pisze:Miasto jest od budowania infrastruktury, choćby był to jeden blok na największym zadupiu.
To nie deweloper powinien dbać o drogi, przedszkola, sklepy, no litości.
Niech włodarze miasta się cieszą, że ktoś im te szczere pola zabudowuje, a nie wypinają się na nowych mieszkańców.
oko_oko pisze:To już nasza natura, że tak na wszystko narzekamy![]()
Każde miejsce ma w sobie coś dobrego. W centrum wszędzie bliżej, na obrzeżach może więcej spokoju.
Teraz każdy ma jedno lub dwa auta także nie problem podjechać do przedszkola czy sklepu.
PzD91 pisze:porteño pisze:Miasto jest od budowania infrastruktury, choćby był to jeden blok na największym zadupiu.
To nie deweloper powinien dbać o drogi, przedszkola, sklepy, no litości.
Niech włodarze miasta się cieszą, że ktoś im te szczere pola zabudowuje, a nie wypinają się na nowych mieszkańców.
Wszystko fajnie i się zgadza w teorii. W praktyce budzet miasta jest ograniczony (mam wrazenie, że niektórzy o tym nie wiedza). Tak jak pisałem wcześniej, u mnie na osiedlu infrastruktura powstawała 20 lat, a teraz ktoś kupuje mieszkanie w szczerym polu i ma wymagania, że chce mieć wszystko pod blokiem
W trzecim kwartale tego roku będziemy rozpoczynać budowę dwóch budynków C3 i C4. Układy mieszkań będą zbliżone do budynków C1 i C2. W budynku C3 będą 3 lokale usługowe 91m2 ,94m2 i 61m2. Lokal na sklep spożywczy , sklep nie spożywczy i lokal na usługi typu fryzjer lub podobne. Połączenia drogowe do Auchan i do Lwowskiej są w planie MPZP dla całego osiedla. Ulicę te buduje Prezydent Miasta Rzeszowa dla mieszkańców Rzeszowa. O dokładny termin budowy tych dróg trzeba by się zwrócić z zapytaniem do Prezydenta Miasta Rzeszowa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Kolejorz, Szymek_Rz, Ted i 8 gości