[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 160m - 36p (ApKlan)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: flyRZE » 12 kwie 2021, 14:41

flyRZE pisze:Dzisiaj chyba zrobili aktuaizację:
31 sprzedanych
3 rezerwacje.

34 sprzedanych
9 rezerwacji
Razem: 43
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: pixeolo » 12 kwie 2021, 17:37

Posłuchajcie ludzi z zewnątrz co myślą o Olszynki Park.

https://www.youtube.com/watch?v=uuuFaD1In-Q

niestety - zgadzam się w całej rozciągłości.
pixeolo
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 10 lip 2014, 17:00

Postautor: Komunard » 12 kwie 2021, 18:36

Obrazek
Komunard
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 sty 2019, 21:20

Postautor: Jaskobrot » 12 kwie 2021, 19:23

Pixeolo masz racje, nie wypadliśmy najlepiej, ale : 1. Skoro warszawscy architekci popełnili taki błąd to coz .... nasi tez mogli, 2. Sam fakt iż mowia o rzeszowskich budynkach jest , co by nie mówić, nobilitacja Rzeszowa. 3. W końcu ocena 2 osób to subiektywna ocena 2 osób, a nie środowiska. Wiec może nie jest aż tak źle.
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

Postautor: flyRZE » 12 kwie 2021, 19:32

Tak na prawdę jakiejś wielkiej krytyki tam nie ma, ale mieszkańcy Manhattanu też się podsmiechuja z downtown Oklahoma City. Zejdźmy na ziemię, kwestia elewacji i bez wątpienia okolice mostu zmienią się na plus, teraz czas na tereny zielone i przestrzeń publiczną tutaj musi nastąpić jakiś przełom i będzie bardzo ok.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: bystry » 12 kwie 2021, 19:36

Oglądałem ten film ale nie mogę się z nimi w pełni zgodzić.

1. Strona internetowa dewelopera, faktycznie mogła być ciekawsza, inwestycja jest premium a strona jest przeciętna, to fakt ale to mały detal i uszczypliwość z ich strony.

2. Jeśli chodzi o inspirację Złotą 44, tak widac to gołym okiem, ale uważam że u nas wyciagnięto wnioski z tego co się stało w Warszawie.
Złota naprawdę wygląda ciężko, miała być dynamiczną bryłą a wcale nie jest, wygląd elewacji pozostawia wiele do życzenia i jak się na nią patrzy na żywo to słabo to wygląda przy innych Warszawskich inwestycjach.

Natomiast na Olszynkach zastosowanie tych skośnych balkonów od dołu do góry faktycznie nadało dynamikę tej bryle i dzięki temu nie będzie tak cieżka. Na złotej podobnie jak na Olszynkach bryła poszerza się ku górze, ale na Olszynkach te skośne balkony nadają pewną dynamikę i myślę, że jeśli nie popełnią takiego błędu z elewacja jak na złotej to wyjdzie na prawdę dobrze. Tym bardziej, że otoczenie Olszynek i przyziemie jest znacznie ciekawsze i bardziej atrakcyjne jak otoczenie Złotej 44. Myślę, że u nas wyjdzie lepiej i może to Warszawę boli.

Jesli chodzi o układy pomieszczeń, tak, pewnie nie są luksusowe, może poza tymi najwyższymi pietrami. Luskus tej inwestycji to przede wszystkim lokalizacja i pewna autonomia budynku, sporo różnych usług i atrakcji będzie w jednym kompleksie na wyciągniecie ręki. Żeby tutaj były luksusowe układy to mieszkania musiałby kosztować po kilka milionów, trzeba być realistą, powyżej 5 milinów za mieszkanie nie byłoby wielu chetnych, to by było nierealne.

Ogólnie projekt oceniam bardzo pozytywnie, myślę, że wyjdzie lepiej jak w Warszawie i jest skrojony na możliwości mieszkańców Podkarpacia.
bystry
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2016, 11:34

Postautor: Inwestachu » 12 kwie 2021, 22:20

Też nie za bardzo rozumiem autorów filmu na yt. Myślę, że oni działają na zasadzie "stwórzmy problem, że mieszkania mogą być gorsze lub lepsze a my pomożemy Ci wybrać". Tak, jak farmaceuci - stwórzmy choroby nieistniejące typu "kaszel palacza" albo "zespół niespokojnych nóg" i my wjedziemy na białym koniu. Serio "doradzają", czy też "odradzają" Olszynki, bo klient jest cepem i nie wie na co wydaje pół miliona ? Niech mi ktoś wytłumaczy w czym jest bardziej luksusowe to mieszkanie ze Złotej 44 od Olszynek ?
Załączniki
2-pokoje_168.jpg
2-pokoje_168.jpg (114.6 KiB) Przeglądany 2669 razy
Inwestachu
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 19 lut 2020, 2:39

Postautor: Pieczarkowy » 13 kwie 2021, 2:18

Siedzę mocno w branży stron WWW i w sumie początkowo nie rozumiałem czepiania się o stronę inwestycji. Nie jest świetna, nie jest tragiczna. Teraz widzę jednak, że bazuje ona na szablonie za 22$. To już nie przystoi prestiżowej inwestycji i wygląda po prostu słabo. :?
Pieczarkowy
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 27 lut 2015, 18:25

Postautor: icetruck » 13 kwie 2021, 2:56

Inwestachu pisze:Niech mi ktoś wytłumaczy w czym jest bardziej luksusowe to mieszkanie ze Złotej 44 od Olszynek ?

Mogę się mylić, ale wpychanie maksymalnej ilości pokoi (sypialni) jaka zmieści się na danym metrażu to jednak trochę inna strategia niż dwupokojowe mieszkanie na 65-70m^2
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: klaudia.pospiech1 » 13 kwie 2021, 9:49

Doradzają mieszkania najlepsze :-). Większość inwestujących ma swój rozum i wie w co pakuje kasę i tu opinia młodych ludzi na temat tego jakie mieszkanie i gdzie będzie dla mnie najlepsze jest nieporozumieniem. W każdej inwestycji można znaleźć lokal, który spełni np. moje warunki
klaudia.pospiech1
Świeżak

Na forum od: 13 kwie 2021, 9:46

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa