Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
autor: bystry » 12 kwie 2021, 19:36
Oglądałem ten film ale nie mogę się z nimi w pełni zgodzić.
1. Strona internetowa dewelopera, faktycznie mogła być ciekawsza, inwestycja jest premium a strona jest przeciętna, to fakt ale to mały detal i uszczypliwość z ich strony.
2. Jeśli chodzi o inspirację Złotą 44, tak widac to gołym okiem, ale uważam że u nas wyciagnięto wnioski z tego co się stało w Warszawie.
Złota naprawdę wygląda ciężko, miała być dynamiczną bryłą a wcale nie jest, wygląd elewacji pozostawia wiele do życzenia i jak się na nią patrzy na żywo to słabo to wygląda przy innych Warszawskich inwestycjach.
Natomiast na Olszynkach zastosowanie tych skośnych balkonów od dołu do góry faktycznie nadało dynamikę tej bryle i dzięki temu nie będzie tak cieżka. Na złotej podobnie jak na Olszynkach bryła poszerza się ku górze, ale na Olszynkach te skośne balkony nadają pewną dynamikę i myślę, że jeśli nie popełnią takiego błędu z elewacja jak na złotej to wyjdzie na prawdę dobrze. Tym bardziej, że otoczenie Olszynek i przyziemie jest znacznie ciekawsze i bardziej atrakcyjne jak otoczenie Złotej 44. Myślę, że u nas wyjdzie lepiej i może to Warszawę boli.
Jesli chodzi o układy pomieszczeń, tak, pewnie nie są luksusowe, może poza tymi najwyższymi pietrami. Luskus tej inwestycji to przede wszystkim lokalizacja i pewna autonomia budynku, sporo różnych usług i atrakcji będzie w jednym kompleksie na wyciągniecie ręki. Żeby tutaj były luksusowe układy to mieszkania musiałby kosztować po kilka milionów, trzeba być realistą, powyżej 5 milinów za mieszkanie nie byłoby wielu chetnych, to by było nierealne.
Ogólnie projekt oceniam bardzo pozytywnie, myślę, że wyjdzie lepiej jak w Warszawie i jest skrojony na możliwości mieszkańców Podkarpacia.