[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: maciejczek » 28 lut 2016, 14:02

A u mnie jest w łazience i w kilku mieszkaniach jakie widziałem na osiedlu np. na krośnieńskiej też były w łazience
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: JanzRzeszowa » 28 lut 2016, 14:44

maciejczek pisze:A u mnie jest w łazience i w kilku mieszkaniach jakie widziałem na osiedlu np. na krośnieńskiej też były w łazience

Tak,na Krośnieńskiej zauważyłeś,że są tam piece z otwartą komorą, a oprócz tego umieszczenie piecy jest zależne od projektu w jakim realizowany jest budynek??
W tej chwili projekty małych mieszkań z piecem w przedpokoju są sensowniejsze. Kropka.
I nie można snuć tezy, że małe mieszkania mają piece w łazience.Co udowodniłem. Druga kropka.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Mireneusz » 28 lut 2016, 15:26

Powiedzcie mi, macie sygnał z satki ? U mnie jest siła, ale nie ma jakości i się zastanawiam co jest grane.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: maciejczek » 28 lut 2016, 15:54

DariuszB pisze:
maciejczek pisze:A u mnie jest w łazience i w kilku mieszkaniach jakie widziałem na osiedlu np. na krośnieńskiej też były w łazience

Tak,na Krośnieńskiej zauważyłeś,że są tam piece z otwartą komorą, a oprócz tego umieszczenie piecy jest zależne od projektu w jakim realizowany jest budynek??
W tej chwili projekty małych mieszkań z piecem w przedpokoju są sensowniejsze. Kropka.
I nie można snuć tezy, że małe mieszkania mają piece w łazience.Co udowodniłem. Druga kropka.

Nie rozumiem Pana, moje pytanie dotyczyła ściągania/zakładania pieców które są w łazience, ponieważ u mnie jest zamontowany w łazience. Nie staram się udowodnić, gdzie i w jakim miejscu są te piece w małych czy dużych mieszkaniach, bo nie w tym rzecz. Pytałem jak rozwiązali to inni, którzy mieli sytuację taką jak ja. Pozdrawiam.

Edycja: np w bloku Brzozowska 3, prawdopodobnie jest tak jak u mnie, bo te bloki są bliźniacze, więc może mieszkaniec tego bloku mógłby posłużyć radą.

Ale już właściwie wszystko się wyjaśniło.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: Cieja » 29 lut 2016, 8:55

A jak jest w końcu za zabudową pieca? Można ją wykonać?
Mój piec znajduje się w łazience. Zastanawiałem się nad tym aby zabudować piec, w ten sposób, iż góra i dół szafki zostawić otwarte w celu dobrej wentylacji. Dodatkowo zastanawiałem się czy by nie robić przodu szafki (drzwi szafkowe) ażurowe.

Jak to u Was wygląda?
Cieja
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 paź 2015, 8:30

Postautor: JanzRzeszowa » 29 lut 2016, 9:35

Cieja pisze:A jak jest w końcu za zabudową pieca? Można ją wykonać?
Mój piec znajduje się w łazience. Zastanawiałem się nad tym aby zabudować piec, w ten sposób, iż góra i dół szafki zostawić otwarte w celu dobrej wentylacji. Dodatkowo zastanawiałem się czy by nie robić przodu szafki (drzwi szafkowe) ażurowe.

Jak to u Was wygląda?

Jeżeli piec jest z zamkniętą komorą spalania (nie tak jak np. na Krośnieńskiej/chociaż ludzie już sporo wymienili i tutaj niestety trzeba także poprowadzić osobny przewód dostarczający powietrze do pieca bo go nie ma w starszych blokach, tylko dziura w ścianie. Jeżeli ktoś np mieszka na parterze, to robi się to spory koszt razem z piecem - no, ale to już inny wątek/), to nie ma przeciwwskazań do zabudowy, tylko trzeba pamiętać, aby piec był dostępny w razie awarii. Takiego pieca nie trzeba wentylować. Cały proces zachodzi wewnątrz, także nie wydzieli się np czad.
W skrócie: każde mieszkanie ma doprowadzenie powietrza i wyprowadzenie spalin w jednej rurze (rura w rurze) na dachu. Chłodniejsze powietrze dostarczane jest z zewnątrz do szczelnej komory gdzie jest spalane i wyprowadzane na zewnątrz. Komora może być także rozszczelniona jak ktoś chce, bo pokrywa boczna jest zdejmowana. Piec można zaadaptować na wersję otwartą, no ale nie w naszych mieszkaniach i lepiej nie majstrować samemtu przy tym.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Mireneusz » 29 lut 2016, 13:01

Wtrącam się w rozmowę ale ponawiam pytanie, czy macie sygnał z satelity (blok nr 9) czy tylko ja mam coś skopane z instalacją ?
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: JanzRzeszowa » 29 lut 2016, 18:36

Mireneusz pisze:Wtrącam się w rozmowę ale ponawiam pytanie, czy macie sygnał z satelity (blok nr 9) czy tylko ja mam coś skopane z instalacją ?

Trudno jest odp. na to pytanie nie mając dekodera NC+ czy CP. Ja nie mam. Ale nie zauważyłem na 9 indywidualnych anten. Może więc nie będzie problemu...z sygnałem w kablach.

Najlepiej pożycz od kogoś na chwilę dekoder i sprawdź.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Mireneusz » 29 lut 2016, 21:08

Problem w tym, że podłączyłem dekoder i nie ma sygnału, dlatego chciałem się upewnić czy ktokolwiek ma czy u mnie jest problem ;/
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: JanzRzeszowa » 01 mar 2016, 10:28

Mireneusz pisze:Problem w tym, że podłączyłem dekoder i nie ma sygnału, dlatego chciałem się upewnić czy ktokolwiek ma czy u mnie jest problem ;/

Z "sygnałem" może być dwa podstawowe problemy:
1. w skrzynkach zbiorczych(poziom-2), Twój lokal w sensie dostępu trzeba sprawdzić
lub/i
2. Kable w mieszkaniu mogą być niedrożne/zagniecione. U mnie tak jest na jednym kablu.

Trzeba dzwonić do SM niech Ci to sprawdzą.
A sygnał tv DVB-T masz w mieszkaniu?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa