[ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: maxdm87 » 24 lis 2017, 19:46

Wczoraj na maile przyszłych mieszkańców budy 5 i 6 trafił mail od Admy wraz z załącznikiem w postaci nowego harmonogramu spowodowanego "opóźnieniami" na budowie... w pierwszej wersji ostatni etap kończył się 2018-07-31 natomiast teraz to 2018-09-30.... a dopiero tak naprawdę startują ze ścianami budynków.... :o
maxdm87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 lis 2017, 15:36

Postautor: Czesiek » 25 lis 2017, 10:04

maxdm87 pisze:Wczoraj na maile przyszłych mieszkańców budy 5 i 6 trafił mail od Admy wraz z załącznikiem w postaci nowego harmonogramu spowodowanego "opóźnieniami" na budowie... w pierwszej wersji ostatni etap kończył się 2018-07-31 natomiast teraz to 2018-09-30.... a dopiero tak naprawdę startują ze ścianami budynków.... :o

Rok temu dokładnie 29 listopada :

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektant)

Postautor: bartek86 » 29 lis 2016, 9:56
Budowa ADMA:
B3 - ściany 7p. postawione, montaż okien rozpoczęty;
B2 - piętro 5 skończone, pozostało 2p i koniec.
Czesiek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 28 wrz 2017, 19:33

Postautor: PawełzRzeszowa » 25 lis 2017, 18:59

Aktualne zdjęcia z budowy b6
Załączniki
IMG_20171124_123902768_skalowacz_pl.jpg
IMG_20171124_123902768_skalowacz_pl.jpg (137.02 KiB) Przeglądany 4674 razy
IMG_20171124_123907112_skalowacz_pl.jpg
IMG_20171124_123907112_skalowacz_pl.jpg (155.41 KiB) Przeglądany 4674 razy
IMG_20171124_123925372_skalowacz_pl (1).jpg
IMG_20171124_123925372_skalowacz_pl (1).jpg (123.43 KiB) Przeglądany 4674 razy
PawełzRzeszowa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 21 paź 2017, 23:29

Postautor: swiety » 25 lis 2017, 19:05

^^ Dzięki za super zdjęcia, wrzucaj jak najczęściej ;)

Patrząc na klatki schodowe i windę poziom wykończenia wygląda naprawdę dobrze. Dużo lepiej niż w projektancie.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: ewkaaa » 29 lis 2017, 20:52

Witam a jak u was wyglądają balkony i okna?
My np. nie mamy jeszcze wyregulowanych okien i nie mamy zamontowanych wywietrzników. Miało być to robione dwa tygodnie temu.. A balkony wyglądają tak jak wyglądały na początku tylko szyby nam zdjęli.
ewkaaa
Świeżak

Na forum od: 11 paź 2017, 18:50

Postautor: ksilver » 30 lis 2017, 9:42

ewkaaa pisze:Witam a jak u was wyglądają balkony i okna?
My np. nie mamy jeszcze wyregulowanych okien i nie mamy zamontowanych wywietrzników. Miało być to robione dwa tygodnie temu.. A balkony wyglądają tak jak wyglądały na początku tylko szyby nam zdjęli.

Wywietrzniki są ... dziwne że ich nie masz. Trzeba zgłosić do biura. U mnie usterki poprawione, fakt balkon nie wygląda rewelacyjnie, szkoda tych rurek chromowanych, wszędzie są odrapane i brudne... ale nam nie wymienią, trzeba przeżyć. Fakt pasowałby ktoś do regulacji okien.
Ktoś już coś wie na temat przeniesienia własności ? Ja już dokończam mieszkanie :mrgreen: wiem że infrastruktura nie dokończona, ale nie wydaje mi się że to w tym roku będzie dokończone.
Awatar użytkownika
ksilver
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 kwie 2017, 12:26

Postautor: INKA88 » 30 lis 2017, 10:30

U nas byli od regulacji okien ale z cztery razy prosiłam o to żeby ktoś porządnie to zrobił ale czekam na wymianę okna bo mam sporą rysę.... Też chętnie się dowiem jak z terminami przeniesienia własności ;)
INKA88
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2017, 17:14

Postautor: zenek1 » 30 lis 2017, 15:05

Pytanie do sąsiadów z ul. Solinskiej:
- jak myślicie kiedy zakończy się budowa? od końca maja do dziś wychodzi mi równe pół roku opóźnienia, a to jeszcze nie koniec. W tym roku chyba tego nie skończą .... na moje oko to i luty 2018. Czemu deweloper nie robi terenów pomiędzy budynkami, co z parkingami z tylu, co z placem zabaw. Chyba ktoś może nam już to powiedzieć oficjalnie ????
- czy akty notarialne będę do 31.12 ???
- kiedy budynek przejdzie odbiory ???
- co z mdm skoro budowa nadal trwa, zatem etap 7 budowy jest nie rozliczony, co w tym wypadku ???
- kiedy po odbiorach mieszkań deweloper odda klucze??? nie podoba mi się że wchodzi kiedy chce do nich bez informacji do nas
- co z ogrzewaniem ??? Kiedy będą zawory do kaloryferow? albo grzeje full albo nic, a zima tuż tuż
- co z klatkami schodowymi - panuje tam totalny brud oraz ściany są brudne, porysowane, kiedy to będzie malowane i umyte?
- gdzie są zdjęcia na cd z elektryka i ogrzewaniem podlogowym mieszkań - troszkę to kpina

Co o tym sądzicie ???? może ktoś ma jakieś informacje i się nimi podzieli ??
zenek1
Świeżak

Na forum od: 11 lis 2017, 21:32

Postautor: Czesiek » 30 lis 2017, 16:11

Co do zdjęć to u mnie płyta CD ZAGINĘŁA ale dostałem zdjęcia na maila.
Na resztę pytań niestety również nie znam odpowiedzi.
Czesiek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 28 wrz 2017, 19:33

Postautor: ewkaaa » 30 lis 2017, 20:38

ksilver pisze:
ewkaaa pisze:Witam a jak u was wyglądają balkony i okna?

Wywietrzniki są ... dziwne że ich nie masz. Trzeba zgłosić do biura. U mnie usterki poprawione, fakt balkon nie wygląda rewelacyjnie, szkoda tych rurek chromowanych, wszędzie są odrapane i brudne... ale nam nie wymienią, trzeba przeżyć. Fakt pasowałby ktoś do regulacji okien.
Ktoś już coś wie na temat przeniesienia własności ? Ja już dokończam mieszkanie :mrgreen: wiem że infrastruktura nie dokończona, ale nie wydaje mi się że to w tym roku będzie dokończone.

Zgłosić do biura? od 3 tygodni co dwa dni to zgłaszamy i nic.. odpowiedz "dzisiaj lub jutro.." Szkoda gadać.. Ekipa weszła dzisiaj i boi się zostawiać sprzęty bo każdy może wejść kiedy się im podoba..
ewkaaa
Świeżak

Na forum od: 11 paź 2017, 18:50

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa