[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Mireneusz » 15 sty 2016, 11:30

Witam,
Dziś zauważyłem na balkonie jednego z bloków (bodajże na bloku o nr inwestycyjnym 3) antenę satelitarną.
Czy to oznacza, że nie będzie sygnału satelitarnego z dachu ?
Czy ktoś coś wie na ten temat ?
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: GKK » 15 sty 2016, 17:40

Tak, na kazdym bloku masz sygnal satelitarńy , przy odbiorze mi mowili ze nie trzeba zadnych talerzy wystarczy zmienic gniazdko a specjalne do telewizji satelitarnej i masz.
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: Mireneusz » 16 sty 2016, 18:03

Dziękuję za odpowiedź.
Czy ktoś orientuje się jak będzie wyglądała sytuacja z podłączeniem internetu, jakie firmy będą obsługiwać nasze osiedle ?
Jedyne co widziałem to ulotkę od Skyware.
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: GKK » 16 sty 2016, 18:38

Wiem ze napewno multimedia bo na calym projektancie swiatczy uslugi wiec pewnie ma slonecznym stoku tez. A reszta to sie okaze pewnie.
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: tauronbasket » 16 sty 2016, 22:02

Witam, orientuje się ktoś jak z odbiorem mieszkania w budynku inwestycyjnym 3, brzozowska 1?
tauronbasket
Świeżak

Na forum od: 16 sty 2016, 21:59

Postautor: JanzRzeszowa » 16 sty 2016, 22:55

Niestety, cena miejsca parkingowego nie zamyka się tylko w tej opłacie(te 21tys), trzeba dodać zarząd/mies +US stawka(chyba 0,74gr/m2max/mies).
Co do talerza to chyba gość zawiesił sobie na nielegalu chyba.Po to jest zbiorcza instalacja aby na blokach właśnie nie było slumsowej estetyki.
Sprawa komplikuje się jak ktoś chce mieć dwóch operatorów satelitarnych...

Co do netu, to mocno indagowałem,aby Multimedia była w przyszłym tygodniu już na bloku nr9 i chyba się uda.To najsensowniejsza firma. Będą podciągać swój światłowód do bloku.Na razie tymczasowo, tak samo jak Skyware to zrobiła. Niestety trzeba się liczyć z tym, że jakaś kopara może przerwac kabel.
Tak będzie do czasu jak te małe dzwigi nie znikną, bo kanalizacja optyczna tamtędy ma przebiegać.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: django » 17 sty 2016, 11:19

Przy poprawnie wykonanej instalacji rtv-sat nie ma znaczenia ilu operatorow sat chcesz zainstaliwac. Jedna antena obsluguje 50 mieszkan i kazdy oglada co chce
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: JanzRzeszowa » 17 sty 2016, 11:31

django pisze:Przy poprawnie wykonanej instalacji rtv-sat nie ma znaczenia ilu operatorow sat chcesz zainstaliwac. Jedna antena obsluguje 50 mieszkan i kazdy oglada co chce

Nie zrozumiałeś.
Chodzi o wykorzystanie wewnętrznej instalacji u kilku operatorow, np.Internet z MMP, tv z NC+i CP,+ DVBT z ewentualnym tel stacjonarnym.
Instalacja jest PON-i są ograniczenia.
Co do SAT, to gość albo nie wiedział, że może mieć dwa dekodery od różnych operatorów albo lubi wiercić otwory w nowych futrynach...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 17 sty 2016, 13:35

A propos-zaczeli składać te dwa małe dzwigi, a więc już nie powinny w najbliższym czasie przeszkadzać w dokończeniu kanalizacji światłowodowej...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: ankawro » 21 sty 2016, 18:05

Witam,
mam pytanie do Pana DariuszaB. Kilka razy wspominał Pan w swoich postach o bloku nr 9- że działają, windy, że srawdzają instalacje gazowe, że ktoś ma w mieszkaniu otwarte okno itp. Czy to znaczy, że w tym bloku po uzgodnieniu z kierownikiem budowy mozna zacząć już coś robić w mieszkaniach? Czy jacyś właściciele już zaczęli remonty? Termin oddania jest na październik - nie ukrywam, że bardzo mi zależy żeby zacząć mieszkanie wykańczać jak najszybciej - dlatego dopytuję. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa