[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: oklk » 19 lis 2016, 11:19

DariuszB pisze:http://www.nowiny24.pl/serwisy/inwestycje/a/na-osiedlu-projektant-w-rzeszowie-mialy-byc-szeregowki-ale-powstanie-blok,11466148/

Czy chodzi o tą działkę na której znajdują się drzewa i coś w stylu małej rozwalającej się "altanki"?? czy to pewne i wiadomo kiedy inwestycja wystartuje?? może będzie to połączone z budową drogi- łącznika Krośnieńska- Ustrzycka?

Dariusz B. pytałeś chyba kiedyś o szeregówki, ja mam takie informacje: rok temu pani w spółdzielni mówiła o działce przy ulicy Sanockiej, skrzyżowanie z Krośnieńską ale na razie prócz tablicy nic tam się nie dzieje a działka lokalizacyjnie super... także nie wiem na co czekają bo zainteresowanie ponoć duże było
oklk
Świeżak

Na forum od: 13 mar 2016, 21:14

Postautor: JanzRzeszowa » 19 lis 2016, 11:44

oklk pisze:
DariuszB pisze:http://www.nowiny24.pl/serwisy/inwestycje/a/na-osiedlu-projektant-w-rzeszowie-mialy-byc-szeregowki-ale-powstanie-blok,11466148/

Czy chodzi o tą działkę na której znajdują się drzewa i coś w stylu małej rozwalającej się "altanki"?? czy to pewne i wiadomo kiedy inwestycja wystartuje?? może będzie to połączone z budową drogi- łącznika Krośnieńska- Ustrzycka?

Dariusz B. pytałeś chyba kiedyś o szeregówki, ja mam takie informacje: rok temu pani w spółdzielni mówiła o działce przy ulicy Sanockiej, skrzyżowanie z Krośnieńską ale na razie prócz tablicy nic tam się nie dzieje a działka lokalizacyjnie super... także nie wiem na co czekają bo zainteresowanie ponoć duże było

Tak, prawdopodobnie o tę działkę chodzi, tam od dawna zwozili ziemię i gruz.
Co do szeregówek, to SM pewnie zastanawia się czy tam nie wystawić bloku, z którego kasy więcej by było.

A propos- łącznika z Ustrzycką, to zastanawiam się jak oni poprowadzą tę drogę, przecież tam jest wąsko i stoi sześć domów. Chyba że końcowy odcinek będzie od zach strony, na działce gdzie mają stanąć te szeregówki.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: tensor.fasciae.latae » 19 lis 2016, 18:03

Mam do Was pytanie. Czy ktoś miał jakikolwiek problem z firmą Tom-System? Konkretnie mam na myśli ogrzewanie podłogowe.
tensor.fasciae.latae
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2016, 19:32

Postautor: Santinel » 19 lis 2016, 19:19

Czy ktoś z przyszłych właścicieli mieszkań był może na budowie i oglądał swoje mieszkanie, a raczej mury mieszkania wewnątrz? Byłem w bloku nr. 12 i niestety nie miałem przy sobie miarki, ale na moje oko wygląda znacznie mniejsze niż na planie gdzie mam wymiary. Nie chcę po raz kolejny biegać tam z miarką i zawracać im głowę, ale może ktoś był i ma podobne spostrzeżenia?
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: oklk » 20 lis 2016, 0:21

A czy jest gdzieś dostępna wizualizacja tej drogi (ustrzycka-Krośnieńska)? jakaś mapka z zaznaczonym przebiegiem? i czy rzeczywiście będzie potem szła aż do Karoliny?? koło biedronki przy głównej drodze jakiś wpust jest, zastanawiam się czy to pod tą konkretną drogę.... :?:

swoją drogą między Biecką, Nowosądecką a Iwonicką jest duży spad i chyba musieliby tam dużo ziemi nawieźć pod blok i drogę.
oklk
Świeżak

Na forum od: 13 mar 2016, 21:14

Postautor: JanzRzeszowa » 20 lis 2016, 9:45

I już wszystko wiadomo, nowa droga będzie omijała te domy. To będzie takie "S", od przebudowanej pętli autobusowej przy Ustrzyckiej, po ok 150-200 m (tu nowe skrzyżowanie i droga do Krynickiej) odbija w kierunku zach i dochodzi do Krośnieńskiej na wysokości skrzyżowania z Sanocką.

http://bip.erzeszow.pl/ogloszenia-komun ... zycka.html
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: riko » 20 lis 2016, 14:35

http://rzeszow-news.pl/samochody-stoczy ... mw-uciekl/

O zdarzeniu, do którego doszło przy ul. Bieckiej na osiedlu spółdzielni Projektant, poinformowali nas Czytelnicy, od których otrzymaliśmy zdjęcia. Policjanci mówią nam, że do zdarzenia doszło ok. godz. 4:00 rano.

– Kierowcę BMW poniosła „ułańska fantazja”. Nie zapanował nad prowadzonym pojazdem, nie zdołał ominąć aut na parkingu i uderzył w stojące tam dwa samochody. Najpierw w audi. Siła uderzenia była tak duża, że audi uderzyło jeszcze w nissana – mówią funkcjonariusze.

Samochody stoczyły się ze skarpy. Nikomu nic się nie stało, ale policjanci próbują ustalić kierowcę BMW. – Przed przyjazdem naszych funkcjonariuszy oddalił się z miejsca zdarzenia. Ustalamy teraz personalia kierowcy – dodają policjanci, którzy podejrzewają, że sprawca był pijany.

– Ustaliśmy już nazwisko właściciela auta, ale nie wiemy jeszcze, czy to on kierował BMW. Na razie nie udało nam się do niego dotrzeć. Nikt nie otwiera drzwi w domu – powiedział nam po południu Adam Szeląg, rzecznik rzeszowskiej policji.

Na miejsce zdarzenia przyjechał samochód pomocy technicznej, który wyciągnął uszkodzone samochody.

riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: madlen » 20 lis 2016, 18:38

[quote="Santinel"]Czy ktoś z przyszłych właścicieli mieszkań był może na budowie i oglądał swoje mieszkanie, a raczej mury mieszkania wewnątrz? Byłem w bloku nr. 12 i niestety nie miałem przy sobie miarki, ale na moje oko wygląda znacznie mniejsze niż na planie gdzie mam wymiary. Nie chcę po raz kolejny biegać tam z miarką i zawracać im głowę, ale może ktoś był i ma podobne spostrzeżenia?[/quote

ja bez miarki wchodzac do mieszkania bylam też zdziwiona ze jakies takie małe.. nie sprawdzałam ale moze warto by bylo. teraz bloki ze wszystkich stron ogrodzone wiec i dostep jest trudniejszy
madlen
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 18 sie 2016, 18:41

Postautor: JanzRzeszowa » 21 lis 2016, 8:05

madlen pisze:
Santinel pisze:Czy ktoś z przyszłych właścicieli mieszkań był może na budowie i oglądał swoje mieszkanie, a raczej mury mieszkania wewnątrz? Byłem w bloku nr. 12 i niestety nie miałem przy sobie miarki, ale na moje oko wygląda znacznie mniejsze niż na planie gdzie mam wymiary. Nie chcę po raz kolejny biegać tam z miarką i zawracać im głowę, ale może ktoś był i ma podobne spostrzeżenia?[/quote

ja bez miarki wchodzac do mieszkania bylam też zdziwiona ze jakies takie małe.. nie sprawdzałam ale moze warto by bylo. teraz bloki ze wszystkich stron ogrodzone wiec i dostep jest trudniejszy

Jak tynki podeschną, to Wasze wrażenia mogą się zmienić na korzyść. Takie postrzeganie.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Piotr007 » 21 lis 2016, 8:21

Santinel pisze:Czy ktoś z przyszłych właścicieli mieszkań był może na budowie i oglądał swoje mieszkanie, a raczej mury mieszkania wewnątrz? Byłem w bloku nr. 12 i niestety nie miałem przy sobie miarki, ale na moje oko wygląda znacznie mniejsze niż na planie gdzie mam wymiary. Nie chcę po raz kolejny biegać tam z miarką i zawracać im głowę, ale może ktoś był i ma podobne spostrzeżenia?

madlen pisze:ja bez miarki wchodzac do mieszkania bylam też zdziwiona ze jakies takie małe.. nie sprawdzałam ale moze warto by bylo. teraz bloki ze wszystkich stron ogrodzone wiec i dostep jest trudniejszy

To bardzo dziwne, ale gdy ja wchodziłem już jakiś czas temu to byłem pewny, że jestem w swoich murach mieszkania, ale jak zobaczyłem to pomyślałem, że chyba się pomyliłem bo jest inny metraż i temat zostawiłem. Dziwne, że już 3 osoba miała takie wrażenie. Może to wina tego, że są mury bez tynku i jest ciemniej. Ciekawe czy inne osoby z bloków już oddanych miały takie wrażenie. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że mogli mniejszy bloki wybudować, ale rzeczywiście ja też miałem takie odczucie, że różnice są spore. Niestety nie mam możliwości pojawienia się w Rzeszowie, bo podszedł bym do kierownika budowy i z nim obejrzał mieszkanie. Liczę na to że to moja pomyłka, bo jeśli nie to byłby to mega skandal.
Piotr007
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 sie 2016, 19:50

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa