[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Paulo89 » 17 lis 2016, 11:59

jaka tam zakorkowana... jest trochę więcej aut i to wszystko a nie że korki... Korki to mają mieszkańcy osiedla Architektów aby pokonać 1km Przemysłową do Batalionów Chłopskich zajmuje 10-12 minut. I to nie tylko w godzinach szczytu ale pomiędzy 11 a 18! Sznur aut za autami, mnóstwo Tirów. I również tam brakuje alternatywnych dróg. Obie alternatywy prowadzą przez wąskie uliczki (w większości szerokie tylko na jedno auto) na Podkarpacką ale jak wiadomo tam też często korki. Takie korki jakie są u nas na bł Karoliny to luxus.
Paulo89
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 mar 2016, 13:33

Postautor: JanzRzeszowa » 17 lis 2016, 12:21

Pool81 pisze:Dzień dobry. Pierwszy mój post więc witam wszystkim przyszłych sąsiadów z budynku B2 Admy i okolic.

Czytając wcześniejsze Państwa posty uwagę przykuł problem zakorkowanej Bł. Karoliny w godzinach szczytu.
W przyszłorocznym budżecie miasta Rzeszowa są środki na drogę łączącą Krośnieńską z Ustrzycką.

http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34 ... LokRzeLink

Czy to będzie miało wpływ na odciążenie Bł. Karoliny?
Szukałem planów przebiegu tej drogi ale google nie dał rady.

Pozdrawiam
Paweł

Nie będzie miało wpływu na odciążenie, a wręcz przeciwnie, część Przybyszówki wjedzie na osiedle. Poza tym, lada moment będzie rondko na Strzyżowskiej i Karolci, wówczas już zupełnie będzie kłopot dla naszej części osiedla z włączeniem się do ruchu.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Vube » 18 lis 2016, 12:24

poniższy temat już sie na tym forum pojawił ale nie padły żadne konkrety więc zapytam jeszcze raz.
Jaki internet polecacie? (po kablu) W nowych blokach ulotki Multimedii i Skyware kuszą ale jak czytam opinie na temat tych firm to tracę zapał do podpisywania z nimi umowy. Jest coś jeszcze na naszym osiedlu godnego polecenia? Czy osoby które mieszkają tu już rok mogły by się wypowiedzieć? Zaznacze, że potrzebuje szybkiego internetu (filmy/gry), nie tylko do przeglądania stron ;)
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: dras » 18 lis 2016, 12:56

Na naszych blokach jest z tego co wiem 4 operatorów
1. Multimedia
2. skyware
3. OST Tyczyn
4. Voice-Net - nie wiem czy mają klientów ale były swego czasu ulotki.

Ja mam i polecam skyware. Uczciwe warunki i jak dla mnie dobry serwis ( chciałem niestandardową konfigurację sieci i ją dostałem za free i bez problemu, nawet podpowiedzieli jak trzeba było).
OST korzystałem w innej części miasta i byłem zadowolony , jak bym miał zmieniać to na nich. Warunki finansowe takie same jak skyware.
Multimedia jak dla mnie za droga.
Voice-Net - odradzam.

Zaznaczam że piszę wyłącznie o internecie jako człowiek szczęśliwie nie posiadający odbiornika TV :)
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: Vube » 18 lis 2016, 13:10

dras pisze:Na naszych blokach jest z tego co wiem 4 operatorów
1. Multimedia
2. skyware
3. OST Tyczyn

Ja mam i polecam skyware. Uczciwe warunki i jak dla mnie dobry serwis ( chciałem niestandardową konfigurację sieci i ją dostałem za free i bez problemu, nawet podpowiedzieli jak trzeba było).
OST korzystałem w innej części miasta i byłem zadowolony , jak bym miał zmieniać to na nich. Warunki finansowe takie same jak skyware.
Voice-Net - odradzam.

Zaznaczam że piszę wyłącznie o internecie jako człowiek szczęśliwie nie posiadający odbiornika TV :)

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. A miałeś kiedys jakikolwiek problem ze Skyware? jakąś przerwe w dostawie? jestem ciekaw jak u nich z serwisem sytuacja wygląda.
Vube
Bywalec
Bywalec

Postautor: JanzRzeszowa » 18 lis 2016, 13:15

Vube pisze:
1. Multimedia
2. skyware
3. OST Tyczyn

Voice-Net - odradzam.

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. A miałeś kiedys jakikolwiek problem ze Skyware? jakąś przerwe w dostawie? jestem ciekaw jak u nich z serwisem sytuacja wygląda.

A propos - Multimedia to teraz już prawie UPC po przejęciu...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: dras » 18 lis 2016, 14:04

Vube pisze:
1. Multimedia
2. skyware
3. OST Tyczyn

Voice-Net - odradzam.

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. A miałeś kiedyś jakikolwiek problem ze Skyware? jakąś przerwę w dostawie? jestem ciekaw jak u nich z serwisem sytuacja wygląda.

Miałem. Zorientowałem się tylko dlatego że miałem serwer wystawiony i zauważyłem że nie odpowiadał. Wystarczył jeden telefon. Czekałem na naprawę godzinę. Zdarzyło się raz. Możliwe ze coś tam grzebali na sieci.
Przyznam się szczerze że po powyższej akcji sprawdzałem ich uptime przez kilka miesięcy, pingując ze swojego serwera google co minutę. Utrata 1-2 pingów dziennie jest dla mnie pomijalna. Jak mówię. Ja polecam, na razie przez prawie rok nie zawiedli mojego zaufania.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: Vube » 18 lis 2016, 14:21

dras pisze:
Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. A miałeś kiedyś jakikolwiek problem ze Skyware? jakąś przerwę w dostawie? jestem ciekaw jak u nich z serwisem sytuacja wygląda.
Miałem. Zorientowałem się tylko dlatego że miałem serwer wystawiony i zauważyłem że nie odpowiadał. Wystarczył jeden telefon. Czekałem na naprawę godzinę. Zdarzyło się raz. Możliwe ze coś tam grzebali na sieci.
Przyznam się szczerze że po powyższej akcji sprawdzałem ich uptime przez kilka miesięcy, pingując ze swojego serwera google co minutę. Utrata 1-2 pingów dziennie jest dla mnie pomijalna. Jak mówię. Ja polecam, na razie przez prawie rok nie zawiedli mojego zaufania.

No dobrze, czuje sie przekonany do Skyware. Mam tylko nadzieje, że dla nich nie pracujesz :lol:
Jeszcze tylko zapytam jaki masz pakiet/transfer?
Vube
Bywalec
Bywalec

Postautor: dras » 18 lis 2016, 14:39

Nie nie pracuję. Ale jak to czytają to może mi za reklamę promocję zrobią :D
50/10 za 29 zł pierwsze pół roku za free miałem.
Stałe IP w cenie. Instalacja była za 1zł.
Nocami czasem podnoszą do 100/20.
Generalnie dożo zależy od tego jakie urządzenie końcowe dostaniesz od nich. To co ja mam ma już ok 6 m-c uptime i nic się nie dzieje. Czyli jest nie źle, mam nadzieję ze nie dają teraz innych :)
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: JanzRzeszowa » 18 lis 2016, 15:22

dras pisze:Nie nie pracuję. Ale jak to czytają to może mi za reklamę promocję zrobią :D
50/10 za 29 zł pierwsze pół roku za free miałem.
Stałe IP w cenie. Instalacja była za 1zł.
Nocami czasem podnoszą do 100/20.
Generalnie dożo zależy od tego jakie urządzenie końcowe dostaniesz od nich. To co ja mam ma już ok 6 m-c uptime i nic się nie dzieje. Czyli jest nie źle, mam nadzieję ze nie dają teraz innych :)

Przecież to asymetryczne łącze, a załączony cennik na ich stronie to jakaś porażka...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa