[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: bartek86 » 15 lis 2016, 11:09

DariuszB pisze:
bartek86 pisze:Z innej beczki:
Byłem na blokach ADMY i sytuacja na B3 wygląda tak:
- od dziś lub jutra (15.11 lub 16.11) - ma zacząć się montaż okien
- ostatnie 7 piętro jak się pogoda bardziej nie zepsuje będzie gotowe do 10.12
- na parterze, 1p. i 2p. tynk
- w komórkach lokatorskich tynk, (czy było coś w garażach robione nie wiem)
- od parteru do piętra 4 gotowa cała elektryka
- od dołu będzie dodatkowe wejście dla ludzi (jakby przez klatkę schodowa piwnicy), szczególnie dla mam z dziećmi i wózkami (będzie wózkownia) żeby ludzie nie musieli biegać schodami obok muru w górę i dopiero do klatki
- od parteru do piętra nr 4 - gotowe są ściany działowe (na chwilę obecną kończą 4p.)
- na piętra 5,6 nie wchodziłem (zimno ogólnie było) i trudno mi powiedzieć co tam się dzieje, na pewno lada dzień będzie wylewany strop nad 6p.

PS. Posiadam kilka zdjęć z mieszkań narożnych z piętra 2 i 4, jedno mieszkanie nie otynkowane i drugie teoretycznie skończone więc mogę wrzucić komuś prywatne jak będzie ktoś chciał zobaczyć.

A masz może plany garaży podziemnych?
Czy to prawda, że garaż podziemny b2 i b3 będzie częściowo wspólny (przejezdny) z garażem galerii?

Mam plany B2 i B3 w pdfie i one będą jakby połączone, ale faktycznie oddziela je ściana, więc nie będzie można z B2 i B3 przejechać i odwrotnie, mam też plany galerii ale tylko górę i na 99% mogę powiedzieć, że galeria nie będzie połączona z B2 i B3, zresztą już teraz to widać na zdjęciu które wrzuciłem, jak się kończą bloki jest jedna długa ściana od prawa do lewa, a przed nią jest 2 ściana (jakby doklejona galerii), nie ma chyba takiej możliwości żeby przejechać między blokami, czy galerią, zresztą idiotyczne by to było.

Obrazek
Na tym zdjęciu chyba widać, że tam jest ściana oddzielająca galerie od B2 i B3, więc nie ma chyba możliwości przejazdu, specjalistą może wielkim nie jestem, ale chyba to zdjęcie wszystko wyjaśni.

I jeszcze na szybko połączyłem garaże (oddziela je ściana, nie ma nigdzie przejścia)
Obrazek
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 15 lis 2016, 14:24

Czyli, widać ze zdjęcia, że jest już fragment części garażowej galerii, która ma inną wysokość, niż piętra. Jest także fragment kondygnacji handlowej galerii, ale wynika z tego, że galeria raczej nie sięgnie 5 piętra tych siedmiopietrowców, bo nad ziemią (poziomem 0 wieżowców) będzie 3 kondygnacje...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 15 lis 2016, 14:32

DariuszB pisze:Czyli, widać ze zdjęcia, że jest już fragment części garażowej galerii, która ma inną wysokość, niż piętra. Jest także fragment kondygnacji handlowej galerii, ale wynika z tego, że galeria raczej nie sięgnie 5 piętra tych siedmiopietrowców, bo nad ziemią (poziomem 0 wieżowców) będzie 3 kondygnacje...

Rozumowałem jak ty, bo niby galeria ma 4p. i też wychodziło mi okolice 3p. względem bloków, ale weź pod uwagę, że mieszkaniówka ma wysokość koło 2,60m, a w galerii może być o wiele więcej (3m? więcej? nie znam przepisów). Pytałam kierownika i mówił, że dojdzie do 5p. Jedynie co pozostaje to poczekać aż wybudują :)
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: tensor.fasciae.latae » 16 lis 2016, 0:02

Jaki polecacie regulator bezprzewodowy do pieca Ariston?
tensor.fasciae.latae
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2016, 19:32

Postautor: JanzRzeszowa » 16 lis 2016, 8:50

bartek86 pisze:
DariuszB pisze:Czyli, widać ze zdjęcia, że jest już fragment części garażowej galerii, która ma inną wysokość, niż piętra. Jest także fragment kondygnacji handlowej galerii, ale wynika z tego, że galeria raczej nie sięgnie 5 piętra tych siedmiopietrowców, bo nad ziemią (poziomem 0 wieżowców) będzie 3 kondygnacje...

Rozumowałem jak ty, bo niby galeria ma 4p. i też wychodziło mi okolice 3p. względem bloków, ale weź pod uwagę, że mieszkaniówka ma wysokość koło 2,60m, a w galerii może być o wiele więcej (3m? więcej? nie znam przepisów). Pytałam kierownika i mówił, że dojdzie do 5p. Jedynie co pozostaje to poczekać aż wybudują :)

Parking pod galerią malutki, na ok 40 samochodów, a więc decydować będą parkingi zewnętrzne.
Jeśli np. będzie duży fitness, to samochodów może być sporo wieczorami...zobaczymy.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 16 lis 2016, 9:47

Na to co będzie w przyszłej galerii już nie mamy wpływu, ale taki fitness, czy siłownia chyba fajnie by było? może jakiś okulista? dentysta? przychodnia może? też chyba na duży plus, albo może jakaś strefa dla dzieciaków, zostawiasz na 2h i się bawi, możliwości mnóstwo :) gorzej jak będzie jak na kopisto, gdzie tylko straszy szyld pod wynajem, jedynie apteka chyba się otworzyła i jakieś biuro finansowe.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: bartek86 » 17 lis 2016, 9:36

Budowa ADMA (16.11, koło 16)
Obrazek
Obrazek

Czekamy na strop nad 6p. i ostatnie piętro zostanie (budynek B3)
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 17 lis 2016, 9:54

bartek86 pisze:Budowa ADMA (16.11, koło 16)
Obrazek
Obrazek

Czekamy na strop nad 6p. i ostatnie piętro zostanie (budynek B3)

Będą mieli w najbliższym czasie lepsza pogodę to nadrobią..., ja czekam aż wreszcie coś zaczną działać przy galerii
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 17 lis 2016, 9:59

Zapewne jak zwolni się dźwig z B3 to wtedy pójdzie pod beton galeria :) od jutra 8-10 stopni więc może nadgonią troszkę :) dalej nie ma montażu okien na B3 co mnie zaczyna powoli denerwować.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Pool81 » 17 lis 2016, 11:41

Dzień dobry. Pierwszy mój post więc witam wszystkim przyszłych sąsiadów z budynku B2 Admy i okolic.

Czytając wcześniejsze Państwa posty uwagę przykuł problem zakorkowanej Bł. Karoliny w godzinach szczytu.
W przyszłorocznym budżecie miasta Rzeszowa są środki na drogę łączącą Krośnieńską z Ustrzycką.

http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34 ... LokRzeLink

Czy to będzie miało wpływ na odciążenie Bł. Karoliny?
Szukałem planów przebiegu tej drogi ale google nie dał rady.

Pozdrawiam
Paweł
Pool81
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 17 lis 2016, 11:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa