[ul. Solidarności] Osiedle Architektów (ARCH-Dom)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Solidarności] Osiedle Architektów (ARCH-Dom)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: tomaszmk » 19 cze 2025, 6:30

Jest to moment, w którym również zwracam się z podobną propozycją do powyższego komentarza.

Odkupię komórkę lokatorską w budynku A3 / lub w hali garażowej poniżej pod A3. Proszę o kontakt (tomaszmk1988@gmail.com).

Jeśli ktoś zakupił i chcę sprzedać (przed przeniesieniem własności jest to bardzo proste do wykonania)
np. ma mieszkanie na wynajem i chce zredukować poniesione koszty zakupu inwestycji, to zaproponuje atrakcyjną cenę odkupu komórki lokatorskiej.
tomaszmk
Świeżak

Na forum od: 19 paź 2024, 16:48

Postautor: Deimon » 19 cze 2025, 20:34

na dzień 19 maja były dostępne u dewelopera
Poniżej przesyłam zestawienie komórek lokatorskich które są dostępne.

B2/+4/KL/31 4 6,04 m2 31
B2/+5/KL/35 5 2,47 m2 35
B2/+5/KL/36 5 1,89 m2 36
B3/+1/KL/42 1 2,21 m2 45
B3/+2/KL/45 2 2,17 m2 48
Deimon
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2024, 19:35

Postautor: karbie » 27 cze 2025, 14:34

[b]Sprzedam komórkę lokatorską w budynku B3[/b]. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu @: karolina_bielak@onet.eu
karbie
Świeżak

Na forum od: 27 cze 2025, 14:29

Postautor: czo » 30 cze 2025, 21:06

No to ja chętnie odkupie mieszkanie A1/+3/M22 lub A1/+3/M21 :-)
czo
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 05 paź 2020, 13:14

Postautor: blajer » 06 lip 2025, 20:11

Hej, ktoś się może orientuje, czy ten problem czasem nas nie dotyczy?
https://www.money.pl/gospodarka/wielkie ... 5120a.html
blajer
Świeżak

Na forum od: 06 sty 2024, 20:19

Postautor: kangur » 07 lip 2025, 21:51

Jak byk napisane, że ukarano 4 deweloperów i podano ich nazwy. Jakoś nie widzę tutaj ARCH-Dom
kangur
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 01 paź 2020, 23:08

Postautor: Sarken » 08 lip 2025, 21:01

Cześć wiadomo juz może kiedy oddanie mieszkań?
Sarken
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 11 lis 2017, 17:02

Postautor: MarcinS » 10 lip 2025, 8:22

Z tego co się orientuję, to pod koniec miesiąca ma się rozpocząć proces odbioru mieszkań. plan budowy wygląda schludnie, parkingi z kostki główny plac z kratownic wysypanych żwirem są już nasadzenia zieleni plac zabaw wyłożony materiałem bezpiecznym, elewacja jest ok całość robi dobre wrażenie, ale jak to zawsze diabeł tkwi w szczegółach zaglądnołem też na klatki schodowe są wykończone wielkimi numerami pięter (nowocześnie) ale ściany są już podrapane (pewnie przy przenoszeniach materiałów ciekawe czy to poprawią? barierki brudne (ciekawe czy to będzie doczyszczone?, i o dziwo na korytarzach małe grzejniczki na prąd - albo to jeszcze zostało po zimie albo będzie ogrzewanie klatek na prąd ? nie wiem czy to ekonomiczne.
MarcinS
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 sty 2024, 11:41

Postautor: Deimon » 10 lip 2025, 16:17

MarcinS pisze:Z tego co się orientuję, to pod koniec miesiąca ma się rozpocząć proces odbioru mieszkań. plan budowy wygląda schludnie, parkingi z kostki główny plac z kratownic wysypanych żwirem są już nasadzenia zieleni plac zabaw wyłożony materiałem bezpiecznym, elewacja jest ok całość robi dobre wrażenie, ale jak to zawsze diabeł tkwi w szczegółach zaglądnołem też na klatki schodowe są wykończone wielkimi numerami pięter (nowocześnie) ale ściany są już podrapane (pewnie przy przenoszeniach materiałów ciekawe czy to poprawią? barierki brudne (ciekawe czy to będzie doczyszczone?, i o dziwo na korytarzach małe grzejniczki na prąd - albo to jeszcze zostało po zimie albo będzie ogrzewanie klatek na prąd ? nie wiem czy to ekonomiczne.

Miejsca parkingowe wszystkie z plastikowych kratownic zasypanych drobnym kamykiem. Tylko miejsca dla inwalidów wykonane są z kostki. Miejsca zewnętrzne będą powodem pierwszych problemów na tej inwestycji z powodu braku szlabanów i już teraz dużego problemu z parkowaniem w godzinach wieczornych na osiedlu, więc samochody spod innych bloków z pewnością będą wjeżdżać i zajmować miejsca. Plastikowe miejsca już teraz tworzą problem z montowaniem blokad.

W dalszym ciągu brak separatorów balkonów, latarni oraz punktów świetlnych. Dodatkowo niektóre rury jeszcze nie zostały zdemontowane bądź wkopane w ziemię np. ta, która obecnie wchodzi do garażu i leży na balkonach od strony ul. Architektów.

Z informacji od kierownika budowy wiem, że klatki schodowe będą wykańczane w późniejszym okresie – jakoś we wrześniu/październiku bo spodziewają się obić i obdrapań przez ludzi podczas wykańczania mieszkań. Za to plusik dla GW.

Co do brudnych barierek i okien na budowie chodzą panie, prawdopodobnie z firmy sprzątającej, które myją barierki i okna. Widziałem je już kilkukrotnie czy to na balkonach, czy stojące w oknach, myjąc szyby. Aczkolwiek omiatanie okien z zewnątrz miotłą z długim, twardym zakończeniem raczej nie jest dobrym pomysłem a tak właśnie było robione – więc dla tej ekipy minusik.

Korytarz ma grzejniki na prąd i nie zostanie to zmienione, bo etap jest już zakończony. Ale też nie ma co się tym bardzo przejmować mimo że to mało ekonomiczne, klatki leżą w środkowych częściach budynku, więc są dobrze odizolowane.

Żeby była równowaga plusów i minusów domofon przed klatką jest z kamerką, a w mieszkaniach zamontowano najtańszą słuchawkę z jednym guzikiem. Jak ktoś wpisze na Allegro "domofon" i ustawi sortowanie od najtańszego to znajdzie dokładnie taki za 30 zł xD. Ale podobno będzie możliwość dogadania się z kierownikiem elektryków i jeśli będzie miał taką chęć, to podmieni na inny, zakupiony lub doradzony przez niego. Więc minusik dla GW za coś takiego.

O odbiorach nic nie wiem na jednej ofercie na Otodom jest napisane "klucze w sierpniu".
Deimon
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2024, 19:35

Postautor: architekt11 » 16 lip 2025, 11:10

czo pisze:No to ja chętnie odkupie mieszkanie A1/+3/M22 lub A1/+3/M21 :-)

czemu akurat te?
architekt11
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 26 kwie 2024, 12:00

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa