[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Inwestachu » 16 kwie 2025, 20:50

Najciekawiej wygląda pęknięta szyba ta po której się chodzi :)
Inwestachu
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 19 lut 2020, 2:39

Postautor: sliv » 16 kwie 2025, 21:28

Pokaż gdzie mieszkasz , jakie tam zrealizowano nowatorskie i architektonicvzne koncepce ? A może ty prosty pieniacz jesteś ? Coś napiszesz bo cię za darmo Ojczyzna nauczyła . Kiedyś było trudnie bo prostaków nie uczono pidać więc nikt głupi nie mógł się wypowiadać,
sliv
Świeżak

Na forum od: 27 kwie 2024, 20:28

Postautor: sliv » 16 kwie 2025, 21:33

Tomek86 pisze:Są gdzieś dostępne oficjalne ustalenia co do górnego parkingu na podpromiu?

Bo to, że na czas budowy były tam kontenery i był odgrodzony to ok. No i wczoraj rano jak parkowałem zobaczyłem, że zniknęły blaszane ogrodzenia i byłem pewien, że w końcu parking zostanie "oddany" dla każdego. No to się zdziwiłem bo jak wracałem po auto popołudniu to były zamontowane nowiutkie szlabany.

Czyli co? to będzie parking tylko na mieszkańców OP?

A czyj to jest parking jeśli chodzi o własność ?
sliv
Świeżak

Postautor: Tomek86 » 16 kwie 2025, 21:54

No ja o to samo pytałem (może nie tak wprost).

Z odpowiedzi które padły wynika, że to ustalenie inwestora z UM, że ta część parkingu będzie tylko dla interesariuszy OP.

I tak, tak jak ktoś pisał - dolna część ta "pod dachem" też, tam też są już zainstalowane szlabany,
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: sliv » 16 kwie 2025, 21:56

Ryba pisze:Dzięki za nagranie :) To "koromysło" z wysuwanym wykuszem jest interesujące, ale tym bardziej nie mogę zrozumieć po co jest i dlaczego ta platforma nie jest po prostu na stałe wysunięta poza fasadę?

Olszynki Park - wysuwana platforma widokowa. FOT. Nieruchomosciwrzeszowie.pl.jpg

Bo taka technologia na Świecie jest aby "straszniej" było ale u Was w Rzszówku to nowinka więc można nie wiedzieć ale po co się ośmieszać swoją indolencją to tego nie rozumiem ?
sliv
Świeżak

Postautor: Anon » 17 kwie 2025, 14:33

Czy wie ktos jaki bedzie czynsz na te mieszkania? Slyszalem plotki ze miedzy 3 a 5 tysiecy.
Czy planowane sa podobne inwestycje w Rzeszowie?
Ile moze byc przypuszczany wynajem za mieszkania w OP?
Czy to jest dobry czas na zakup? Wydaje mi sie ze predzej czy puzniej skonczy sie wojna na ukrainie, duzo ukraincow wyjedzie i market nieruchomosci padnie w rzeszowie. Lub jest mozliwosc ze duzo ludzi kupi te mieszkania odnowi uslyszy jakich chory czynsz i szprzeda.
Anon
Świeżak

Na forum od: 17 kwie 2025, 14:20

Postautor: Miszuk » 18 kwie 2025, 0:13

Nie za bardzo rozumiem skąd miałby się wziąć czynsz na poziomie 3-5 tys. Taki to jest na złotej 44. W mennicy w Warszawie kilka lat temu był na poziomie 1000 zł za 35 m2, z czym w cenie była siłownia, squash i jacuzzi. Czynsz raczej nie powinien się różnić od Capital Towers, które nie jest blisko 3 tys nawet. Wojna na Ukrainie na obecny moment nie ma zbyt dużego wpływu na ceny mieszkań w Rzeszowie, boom na kupca Ukraińca już minął. Jeśli chodzi o wynajem to myślę, że około 20% więcej za mieszkanie niż w Capitalu trzeba będzie zapłacić. Jedynie cena garażu, może kogoś zaskoczyć, z racji na małą ilość miejsc w garażu. Pojawiają się powoli oferty na wynajem garażu, z tego co słyszałem to ceny 3-4k za miejsce w garażu za miesiąc są na początku dziennym, podobno już kilka osób wynajęło mieszkańcom po takich cenach, a jak coś się pojawia za mniej to szybko znika. Z planowych inwestycji to z pewnością do 10 lat powstanie coś po drugiej stronie Wisłoka od N.G, a Apklan jak sprzed Olszynki 1 to wystartuje z Olszynki 2. Póki co nie widzę sensu rozpoczynania nawet budowy OP2 bo rynek tego nie w chłonie w obecnym stanie.
Miszuk
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 22 sie 2022, 23:38

Postautor: Patryk M » 18 kwie 2025, 9:48

Trzeba dodać, że te "okna myją" ;) na tym samym poziomie na S i N / 25P-23P z przerwami już od jesieni;
a ostatnio zjechali jak widać na fotach, do 19P;

Mycie okien w najwyższym budynku mieszkalnym w Polsce [ZDJĘCIA - WIDEO]

Fot. Czytelnik Rzeszów24info.png
Fot. Czytelnik Rzeszów24info.png (839.83 KiB) Przeglądany 1020 razy

https://rzeszow24.info/wiadomosci/mycie ... gi81uwvDHv
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: sliv » 18 kwie 2025, 21:15

Tomek86 pisze:No ja o to samo pytałem (może nie tak wprost).

Z odpowiedzi które padły wynika, że to ustalenie inwestora z UM, że ta część parkingu będzie tylko dla interesariuszy OP.

I tak, tak jak ktoś pisał - dolna część ta "pod dachem" też, tam też są już zainstalowane szlabany,

Parking wykonał Deweloper Apklan i urzyczył chyba na 15 lat do użyku publicznego a teraz kończy się ten czas i zabiera zabawki.
sliv
Świeżak

Postautor: Patryk M » 19 kwie 2025, 8:46

Siłownia wygląda na gotową do startu; https://www.instagram.com/p/DIlWFhTog5O/
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa