[ul. Graniczna] Nova Graniczna (Developres)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Graniczna] Nova Graniczna (Developres)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: pisul » 10 sty 2025, 16:14

Już polecieli do gazety :lol: - https://rzeszow-news.pl/drzewa-przy-ul- ... a-zdjecia/

Niektórym nie dogodzi. Nie dość że deweloper zrobi im chodniki i ścieżkę rowerową to niektórzy dalej zaciskają piąstki.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: littlemonster00 » 10 sty 2025, 19:03

Chciałeś powiedzieć, że wyskrobie najtaniej jak się da, pod minimalnym naciskiem miasta, usuwając przy tym wieloletnie drzewa?
littlemonster00
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: Hieronim_Berbelek » 10 sty 2025, 22:34

Często widzę takie obrazki, pokazuje się zdjęcie ulicy sprzed 10 lat gdzie była betonoza ,a po 10 latach jest tam skwerek z deptakiem, pod takim zdjęciami daje się adnotacje Paryż 10 lat później, albo Berlin 2014 , 2024. Otoż widziałem Berlin w roku 2014 i w roku 2024. Dlaczego nikt nie podaje faktu, że sadzi się 3 drzewka w centrum miasta jak w Rzeszowie na grunwaldzkiej, a oddaje się przedmieścia deweloperowi gdzie ten wyżyna np, 300 drzew i likwiduje łąki. Co to za śmieszne zabiegi w stylu nie kosimy trawy w centrum do czerwca, skoro cała fauna nie żyje w miejkich parkach tylko na jego obrzeżach. Berlin sadzi drzewka jak Rzeszów w swoim centrum, ale deweloperzy na obrzeżach wyżynają w berlinie drzewa, zrywają murawy trawy i zasypują żwirkiem, tak tak. Na 10 cherlawych drzewek na Grunwaldzkiej , deweloper wypier***li 200 drzewek na przedmieściach. Ja jestem za drzewkamia na grunwaldzkiej, ale tylko debil wieży w to ,że to jest proekologiczne, to jest działanie proestetyczne. Wpiszscie sobie Paris Suburbia, albo Berlin Suburbia... to wam włosy dęba staną... ekologi tam nima.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Komunard » 10 sty 2025, 22:42

Koledzy, Wy tak na serio?

Tam może ze dwa drzewa były starsze od Was, reszta to badziew, spod którego śmierdziało uryną sprzed czasów Naszego Gaju i Novej Granicznej :D

Nie wiem, co tam deweloper "wyskrobie", jak napisał przedmówca, ale pewnie wyleją tam po prostu normalny asfalt i namalują farbą pasy i zebry (kupioną na Aliexpres rzecz jasna heh)... proponuję zjeść coś słodkiego i przestać mękolić.

Podobno władze miasta cisnęły na estakadę z przejściem podziemnym, całodobowo podgrzewanym i oświetlonym, ale deweloper negocjował :D

A tak na serio: fantastycznie, że ucywilizowali tę okolicę, OK, pamiętam, jak tam żaby kumkały, jak spacerowałem z dziewczyną wieczorami (lawirując rzecz jasne, żeby nie wejść w niespodziankę narobioną przez bezdomnego, którzy tam mieli "bazy"), ale chyba nie o to chodzi w miastach?
Komunard
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 sty 2019, 21:20

Postautor: Hieronim_Berbelek » 11 sty 2025, 10:54

ja nic nie mam do tej inwestycji, smiesza mnie obroncy trzech drzewek w centrum i tyle. Miasta w Polsce beda rosły i budowa miejska to nie jest ekologia.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Reequss » 11 sty 2025, 12:22

Bardzo dobrze wyciąć krzaki i zrobić drogę, chodnik, i ścieżkę dla rowerów tak jak ma być. Wówczas można nasadzić nowe rośliny żeby to wyglądało tak jak trzeba
Reequss
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 06 sty 2018, 13:42

Postautor: pisul » 11 sty 2025, 15:53

^^^^^^^
"... Czworonogi sprzedać, ciągnik kupić, pełną mechanizację zaprowadzić.
Ręce w kieszeń, krawat na szyję, konto w banku, wódka w lodówce i można świat doganiać.
- Uczonego aż przyjemnie posłuchać"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ładne osiedle to i porządny chodniczek musowo być:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: PanKrzychu » 11 sty 2025, 22:22

Wieloletnie drzewa xD Tak się składa, że mieszkałem na Granicznej jeszcze nie dawno i to zwykłe krzaki są, a nie drzewa :D Tam prawdziwych drzew - i to młodych, to poza tym świerkiem na rurze z gazem ledwie kilka wycięli.

I tak się super składa, że na Google Maps są foty z Granicznej sprzed pół roku, więc można dobrze obczaić, co tam rosło, a nie sugerować się wybranymi fotami z artykułu :lol: Skoro developer ma zrobić nowe nasadzenia, to jak go miasto przycisnęło to nie zdziwię się, jak posadzi kilkuletnie drzewka i do końca dekady będą tej samej wielkości, co były.

Zrzut ekranu 2025-01-11 211413.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211413.png (1.67 MiB) Przeglądany 176 razy
Zrzut ekranu 2025-01-11 211343.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211343.png (2 MiB) Przeglądany 176 razy
Zrzut ekranu 2025-01-11 211323.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211323.png (2.43 MiB) Przeglądany 176 razy
Zrzut ekranu 2025-01-11 211304.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211304.png (2.9 MiB) Przeglądany 176 razy
PanKrzychu
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: Barti » 11 sty 2025, 23:47

pisul pisze:Już polecieli do gazety :lol: - https://rzeszow-news.pl/drzewa-przy-ul- ... a-zdjecia/

Niektórym nie dogodzi. Nie dość że deweloper zrobi im chodniki i ścieżkę rowerową to niektórzy dalej zaciskają piąstki.

Staram się nie komentować tego co piszesz, ale znowu rozkręcasz się i najgorsze jest to, że nie tylko na forum ale i też na stronach lokalnych gazet, gdzie prowadzisz jałowe dyskusje sam ze sobą.... Mam tylko taką jedną nadzieję, że nikt taki jak ty nie będzie w radzie miasta. Komu ktoś tam miał dogodzić z tą wycinką drzew, chodnik jest po drugiej stronie, kawałek dalej nadal nie będzie ścieżki, więc wytłumacz mi sens wybudowania chodnika i drogi rowerowej na odcinku 200m????
Barti
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 sty 2020, 21:38

Postautor: Barti » 11 sty 2025, 23:53

PanKrzychu pisze:Wieloletnie drzewa xD Tak się składa, że mieszkałem na Granicznej jeszcze nie dawno i to zwykłe krzaki są, a nie drzewa :D Tam prawdziwych drzew - i to młodych, to poza tym świerkiem na rurze z gazem ledwie kilka wycięli.

I tak się super składa, że na Google Maps są foty z Granicznej sprzed pół roku, więc można dobrze obczaić, co tam rosło, a nie sugerować się wybranymi fotami z artykułu :lol: Skoro developer ma zrobić nowe nasadzenia, to jak go miasto przycisnęło to nie zdziwię się, jak posadzi kilkuletnie drzewka i do końca dekady będą tej samej wielkości, co były.

Zrzut ekranu 2025-01-11 211413.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211343.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211323.png
Zrzut ekranu 2025-01-11 211304.png

Polecam wygooglować pojęcie krzaki i drzewa :lol:
Barti
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 sty 2020, 21:38

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa