Planowane mieszkania Rzeszów i okolice
autor: ArekDomin » 06 lut 2020, 23:41
Rzeszów już ma mniej mieszkańców niż mógłby mieć gdyby nie chora polityka Ferenca i prostactwo deweloperów.
Jedyne województwo które utraciło swoją historyczną stolicę (Lwów). 42% mieszkańców w miastach. Na zachodzie Polski to jest co najmniej 60%. Rzeszów mógł sobie spokojnie rosnąć nawet do 300-400 tys. mieszkańców. Ale już nie urośnie bo ludzie nie chcą tu mieszkać. Teraz konkrety. Mój pierwszy sąsiad przyjechał tu z Dolnego Śląska na 2-letni kontrakt. Miał opcje przedłużenia go, ale wraca. Nie chce tu mieszkać. Druga sąsiadka przyjechała z Opola, jej mąż dostał tu pracę. Mowi że prosi go, żeby wracali do Opola nawet za cenę gorszej pracy, bo ma dość życia na kupie betonu, gdzie nie może pójść z dziećmi do parku. Kolejny buduje dom w Głogowie. Jak mówi "w Rzeszowie zrobiło się za ciasno". Mam sporo innych podobnych przykładów. I jeszcze więcej ludzi którzy tu są, bo rodzina, dzieci, szkoła, praca itd. ale NIE CHCĄ tu być i gdyby mogli, wynieśliby się stąd. To już się dzieje. A będzie coraz gorzej.
Na koniec cytat jednego sąsiada "wydałem 600 tys. by kupić dom, a teraz muszę siedzieć w nim z zasłoniętymi roletami by nie patrzeć na to co postawili mi obok domu".