Muszę pochwalić miasto i wykonawcę. Dali radę, w terminie, widać dobrą jakość wykonanych prac, zmiany w projekcie ewidentnie na plus i jest dobry efekt. W końcu, brawo
Wczoraj widziałem na żywo i super to wygląda ! Piękny ciąg deptaków stworzył się w mieście. Dobry pomysł z ta kostka stylizowaną jak bruk galicyjski i oczywiście te szpalery drzew. Latarnie są wszystkie zmienione na stylizowane jak dawniej, te koło UR mają 4 klosze i przez wyglądają na bardziej stylizowane. Styl lamp taki sam jak na Kościuszki i tak to powinno być ustandaryzowane. Zastanawia mnie dlaczego nie zrobili przejścia dla pieszych na skrzyżowaniu z ul. Matejki. Czyżby przygotowują się do zamknięcia tej ulicy dla aut ? Może dlatego też mają remontować tam chodniki na granitowe ? P.s. czekam teraz na remonty kolejnych ulic okalających Rynek. Żeby nie wchodzić w duże koszty wystarczyłaby wymiana chodników na granitowe i stylowe lampy np. na Króla Kazimierza czy Mickiewicza. Dzięki temu spacer po starówce nie skończy się na Rynku i 3 ulicach .
Tak sobie pomyślałem że na Matejki / Słowackiego remontowane są jedynie chodniki, a ulica jest zostawiona celowo aby stworzyć nieckę pod ustawienie podestów dla ogródków?