Jak patrzę na to paskudztwo od Fijołka to aż mnie skręca. Gorzej chyba tylko remont dworca PKP wygląda, no i dworzec PKS sam w sobie jako całość:))
Buduje się nowy stadion Resovii za 200mln, aquapark ma być za ok.250mln, ale tym dalej szkoda pewnie 2x mniejszej kwoty na dokończenie trupa, który stoi, rozpada się, sypie i szpeci.
Naprawdę, jak już miasto nie ma środków na dokończenie takiej inwestycji jaka była planowana pierwotnie, to trzeba zmienić koncepcję na inną.
Na każdą byle nie na taką, gdzie Konrad wymyśla sobie blok przyspawany do trybuny i mówi, że to stadion miejski.
Będziemy pośmiewiskiem na pół Polski
Dlaczego nie można zostawić tej trybuny jaka istnieje, dorobić dolny rząd po bokach i stopniowo dużą trybunę połączyć z niższymi łagodnym zejściem?
Powód: Dach? No jasne, ale nikt nie każe robić go takim jaki miał być. Mamy 21 wiek i sporo technologii, by spróbować zrobić zadaszenie całych trybun. Choćby w innej koncepcji niż ta pierwotna. Nie będzie ponad 20tys miejsc, bo i tyle nie trzeba, niech ma te 14-15 bez drugiego rzędu. Ale niech to będzie spójne i ma jakiś sens. A nie jedna pełna trybuna, przerwa, naprzeciwko 3-piętrowy blok i znowu przerwa z parkiem maszyn.
Mam wrażenie, że 7min w paincie spowodowało, że mam lepszy pomysł niż "włodarz" miasta. Wstyd dla Rzeszowa. Wstyd