Czyli pewnie z projektu nici, będzie tylko remont starego hotelu a szkoda bo nawet niezłe projekty przedstawiali. Kawałek dalej na Okulickiego przy skrzyżowaniu z Króla Augusta coś powstaje, niewielki budynek na przeciwko Domaru, ktoś się orientuje co to?
A ta kamienica teraz stoi pusta i mieszkania będą na sprzedaż czy mieszkańcy nadal tam mieszkają. Ciekawi mnie czy ktoś wykupił tą kamienice i wyremontował, czy może miasto ją remontowało? Ktoś wie cos na ten temat? Wiadomo może czy remontowali również w środku?
Właściciel to Developres, tam poszła jakaś zamiana plus dopłatą z miastem, bo miasto ze względu na duże koszty nie chciało jej remontować. Z uwagi na fatalny stan techniczny chyba nikt tam nie mieszkał. Developres kupił też te stare kamienice, dawne koszary po drugiej stronie.
w koncu, teraz czas na reszte! Pilsudskiego w tym miejscu jest tragiczne...a to wjazd do centrum dodatkowo to reklamy zlikwidowac, jak widze ten napis EROTIC to az oczy bola
Rozpoczęli remont kamienicy obok. Ta szara bliżej Wisłoka, na budowie bardzo dużo ludzi, od frontu i od tyłu rusztowania rozłożone. Z tyłu budynku widziałem że jest tablica informująca ale nie miałem czasu podejść i zobaczyć kto jest inwestorem. Może ktoś będzie w okolicy i sprawdzi kto prowadzi rewitalizację kamienicy? Czyżby kolejna perełka powstała na Piłsudskiego. Fajnie by było. Mam nadzieje ze modernizacja kompleksowa