[ul. Wyspiańskego] Podkarpackie Centrum Lekkoatletyczne

Wiadomości dotyczące rzeszowskich inwestycji będących w realizacji.

Re: [ul. Wyspiańskego] Podkarpackie Centrum Lekkoatletyczne

Postautor: fantomas » 13 cze 2025, 19:10

Ok to jak nazwałbyś wywalenie 194 mln na "jako taki efekt" ?
fantomas
Świeżak

Na forum od: 03 gru 2014, 23:23

Postautor: darekforest » 13 cze 2025, 22:00

Ja pisalem o zapelnieniu trybun. Nie bardzo rozumie w jakim celu podnosisz koszt budowy i laczysz to z moja wypowiedzia. To jest stadion wielofunkcyjny w pelni zadaszony. Mocno watpie czy daloby sie go wybudowac taniej. W Mielcu byla Ekstraklasa i nie potrafili zapelnic stadionu ciut mniejszedo niz budowane PCLA.
darekforest
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 26 mar 2021, 12:23

Postautor: Patryk M » 14 cze 2025, 11:55

Z Olszynki Park;

fot. Paweł Dubiel. Nowiny24.jpg
fot. Paweł Dubiel. Nowiny24.jpg (327.76 KiB) Przeglądany 1072 razy
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Duszek » 16 cze 2025, 14:57

nowy filmik z postępu prac:

Awatar użytkownika
Duszek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 18 lip 2014, 11:45

Postautor: a1chemik » 17 cze 2025, 10:17

fantomas pisze:Trybuny na 10 rzędów krzesełek ? To chyba mniej więcej tyle co dolna część trybuny przy hetmańskiej Wydaje mi się że będzie to wyglądać mocno prowincjonalnie

patrząc po tym co robią za trybunami to chyba będzie jeszcze drugi rząd tych słupów i tam oprą kolejne schodki tak mi to wygląda patrząc że tam też kopią jakby pod fundament. Chyba jedna bedzie jeszcze +/- 5 rzędów w dostawione, ale to też powoduje że strasznie spadnie widoczność na tym stadionie - tyle słupów...
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 29 cze 2018, 14:46

Postautor: Bieszczadzki Wilk » 17 cze 2025, 10:36

Miasto w ogóle wrzuciło jakieś wizualizacje oprócz tych dwóch, które cały czas krążą w obiegu? Czy to jakaś tajemnica? Myślę, że wielu ludzi jest ciekawych chociażby układu/wyglądu trybuny głównej, która będzie znajdowała się w miejscu historycznej "krytej".
Bieszczadzki Wilk
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 28 sie 2024, 17:00

Postautor: PanKrzychu » 17 cze 2025, 12:04

Ja widziałem tylko te dwie, które krążą - i na ich podstawie z dużą pewnością można stwierdzić, że żadnego drugiego rzędu ani dostawek nie będzie, tylko właśnie te 10-12 rzędów (cieżko policzyć dokładnie, bo niska rozdzielczość tych wizualizacji i się białe krzesełka zlewają). Te obecne słupy to już ściana stadionu, poszycie będzie bezpośrednio na nich. Prace dookoła są pod drogi/parkingi/chodniki.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: Patryk M » 17 cze 2025, 14:16

Bieszczadzki Wilk pisze:Miasto w ogóle wrzuciło jakieś wizualizacje oprócz tych dwóch, które cały czas krążą w obiegu? Czy to jakaś tajemnica? Myślę, że wielu ludzi jest ciekawych chociażby układu/wyglądu trybuny głównej, która będzie znajdowała się w miejscu historycznej "krytej".

Dlaczego żaden lokalny portal nie zapyta o wizualizacje inwestora :?:
Jest to inwestycja publiczna o której się trąbi wszędzie ale wystarczy, że my urząd wiemy. Ale publika ma się domyślać po wznoszonej konstrukcji i spekulować. Na prywatne inwestycje deweloperów, jedzie się za brak wizualizacji ale miasto może?
W raporcie nr 3 z budowy będzie: tu będzie szatnia, tam odnowa itp – śmiechu warte!

Ale może być taki problem - jak się wrzuci wizualizacje a w nich np. elewacji, dachu czy rodzaju jego pokrycia, to w razie zmian /optymalizacji w trakcie bud. co jest tutaj realne/ trzeba będzie się tłumaczyć, dlaczego jest inaczej?
Ponadto - może ktoś się orientuje w temacie sąsiednich działek? Czy jest to już do końca uregulowane?

Ciekawe, jak rzecznik ratusza odpowiedziałby na to pytanie, dlaczego mimo tak zaawansowanych prac, nie ma jeszcze upublicznionych wizualizacji?
Ale z drugiej paki; rozpoczęcie prac, mimo braku uprawomocnienie się pozwolenia zamiennego.
Jeśli ma to tłumaczyć tak jak wtedy, to lepiej nawet nie pytać… :lol:
Ps.
Stadion to nie deweloperka ale przy okazji - tutaj powinno się coś ruszyć;
Na początku czerwca prezydent podpisał nowelizację ustawy o ochronie praw nabywcy lokalu mieszkalnego. Deweloperzy będą mieli obowiązek prowadzenia stron internetowych, na których podawane mają być ceny mieszkań od początku do końca sprzedaży. Jak będą strony to będą wizualizacje.
O ile branża coś „nowatorskiego” nie wymyśli… ;)
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: bartek86 » 17 cze 2025, 16:01

Wszyscy się jarają, ohyyy, ahyyy itp. a to będzie zwykły malutki stadionik wiejski (bez obrazy), ale taka prawda. Jaki był sens wyrzucać tyle kasy w o ile się nie mylę stadion na 8k? 8,5k? Lublin do którego często tu wiele osób porównuje, że wręcz go dościgamy zastanawia się nad możliwością powiększenia stadionu! a mają chyba obecnie na 15k, Lubin - 16k, Kielce - 15k. Dziś jak słuchałem rano chyba w radio Rzeszów audycji z jedną z radnych o tym, że Rzeszów startuje do konkursu na Miasto Sportu 2026 to złapałem się za głowę. Stadiony obecne 2 - porażka, obecny w budowie - ładny, ale czy czasem nie będzie odrazu za mały? baseny? ok, ładne, ale czym jest porównanie tego basenu do np aquaparku w Lublinie? jak usłyszałem jak w Rzeszowie jest super to myślałem, że usłyszę zaraz, że mamy tak wszystko super, że będzie tu zaraz olimpiada. Lubię miasto, ale to nie ta skala niestety. Więcej lepiej nie pisać, co nie zmienia faktu, że być może stadion będzie ładny, ale uważam, że za mały. To samo jak budowali stadion Stali, wybudowali trybunę zadaszoną i co dalej? teraz to lepiej to zburzyć ... promocja miasta w fb i innych tego typu mediach - poziom master, stan rzeczywisty - dostateczny +.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: ciniminis » 17 cze 2025, 17:25

Trochę offtop ale z tym Miastem Sportu to faktycznie żenada, sami się narażamy na śmieszność.
ciniminis
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 26 cze 2024, 11:50

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa