Za około 30 milionów złotych w Rzeszowie miał powstać biurowiec, w którym na powierzchni 3 tysięcy metrów kwadratowych pracować miało około 200 policjantów. Utworzone zostać w nim miały być dwa rzeszowskie komisariaty, a dodatkowo przeniesiony tam miał zostać także wydział rzeszowskiej drogówki. O realizacji tej inwestycji mówi się od lat. Budowa miała rozpocząć się w tym roku, ale tak się nie stało. Dlaczego?
... Trwają intensywne prace przy tworzeniu Pijalni Czekolady mistrza cukiernictwa Mirosława Pelczara. Jedną z atrakcji będzie największa w Polsce fontanna czekolady. Otwarcie zaplanowano na połowę października.
Mirosław Pelczar, dwukrotny Mistrz Polski Cukierników i dwukrotny uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników otwiera w Rzeszowie Pijalnię Czekolady. Podobne miejsca powstały wcześniej w Korczynie i Sanoku.
Cukiernictwo jest wielką pasją Mirosława Pelczara. Już od najmłodszych lat wiedział co chce robić w przyszłości i to, że chce być cukiernikiem. Słodkie marzenia się spełniły i dziś pan Mirosław jest światowej klasy twórcą czekolad ręcznie robionych, smakowitych trufli, pralin i czekolad pitnych. Jako cukiernik, ma na koncie wiele nagród i wyróżnień. Komponowane przesz niego słodkości, powstają na bazie jego autorskich receptur.
Pijalnia Czekolady powstaje w Millenium Hall, w miejscu w którym wcześniej mieściła się restauracja i klub muzyczny LUKR. Lokal będzie dostępny nie tylko z poziomu centrum handlowego, ale będzie miał dodatkowe wejście od strony ul. Kopisto.
- Pijalnia Czekolady w Rzeszowie będzie urządzona w stylu fabryki czekolady – informuje Magdalena Niemczyk, specjalista ds. sprzedaży M. Pelczar Chocolatier. Wyglądem będzie przypominała tą mieszcząca się w Korczynie.
Największa w Polsce fontanna czekolady
Oprócz czekoladowych wyrobów, w rzeszowskiej pijalni czekolady pojawią się również liczne atrakcje. Powstanie tam największa w Polsce fontanna czekolady o szerokości 3 m i wysoka na 2,5 metra. Będą również pociągi wożące czekoladę, maszyny do produkcji czekolady i robot produkujący czekoladę. Planowane są także warsztaty, w trakcie których uczestnicy zapoznają się z procesem powstawania czekolady.
Czego możemy się spodziewać w menu? Czekolady pitne w różnych smakach, w tym w połączeniu z alkoholem lub z naturalnymi lodami; czekolady do jedzenia łyżeczką, czekolada w połączeniu z kawą, desery na bazie czekolady oraz naleśniki, pancakes, gofry, waflaki i shake’i z lodów własnej produkcji.
Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, czekoladowych słodkości będzie można posmakować już za kilka tygodni. - Prace w Milenium są zaawansowane, planowane otwarcie 15 października – informuje Magdalena Niemczyk.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości