[Rzeszów] Park Wodny

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: [Rzeszów] Park Wodny

Postautor: Nikoś » 05 wrz 2024, 13:20

To nie jest sklep osiedlowy i na taka inwestycje nie nalezy zbytnio oszczedzac kasy, bo trzeba zapewnic takie "atrakcje" i oferte by przyciągała więcej niz 1 raz.
Jesli to ma byc standard to lepiej od razu odpuscic temat
Miasto i region potrzebuje konkretnego parku wodnego, a nie sadzawki do moczenia nóg :lol:
A kasa to zostaje zapewne kredyt albo szukanie wsparcia u inwestorów prywatnych
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: Doniek » 06 wrz 2024, 6:49

"Miasto i region potrzebuje konkretnego parku wodnego" skąd ta pewność, że potrzebuje? Ja jestem przeciwnikiem budowania takiej sadzwki. W mojej opinii w mieście są pilniejsze inwestycje. Nie sądzę iż ktoś uzaleznia przeprowadzkę do Rzeszowa bo nie ma parku wodnego, ale już od kiepskiej infrastruktury drogowej i wiecznych korków bardziej. Jeśli jest przestrzeń i zapotrzebowanie konsumenta na takiego typu usługi to powinien to realizować i finansować prywatny inwestor który dobrze to sobie przeliczy, a nie będzie dokładać przez lata. Już większą atrakcją użyteczną publicznie by było skomunikowanie najdalszych zakątków miasta sławetną kolejkąą nadziemną imienia TF.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: Jastrząb » 06 wrz 2024, 7:48

A nie może potrzebować jednego i drugiego? W Rzeszowie brakuje atrakcji, więc szeroko rozumiane inwestycje rozrywkowe są potrzebne. Co do finansowania, to biorąc pod uwagę okres czasu, jaki minie zanim tak naprawdę cokolwiek mogłoby ruszyć przy samej budowie, to lepszym rozwiązaniem od kredytów, powinna być próba pozyskania dofinansowania czy to z któregoś ministerstwa i programów rządowych, czy też środków unijnych.
Jastrząb
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 mar 2021, 12:47

Postautor: Nikoś » 06 wrz 2024, 13:05

Czasy że na każda "pierdołe" dawano kase z UE sie skonczył, teraz trzeba samemu szukać kasy
Czyli w ramach szeroko rozumianej rozrywki miasto ma nic nie oferowac, bo stoi w korkach bo kilku eko cos tam broni marchewki/zabki/ krzaczkow :lol:
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: Jastrząb » 07 wrz 2024, 8:36

Skąd teoria, że pieniądze z UE się skończyły? Miasto musi szukać dofinansowania, tak samo jak było i jest z kilkoma innymi większymi inwestycjami w Rzeszowie. Jeśli myślisz, że miasto weźmie kredyt na kilkaset baniek na budowę aquaparku, to lepiej zapomnieć o inwestycji już dziś :P
Jastrząb
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 mar 2021, 12:47

Postautor: maks » 08 paź 2024, 19:56

póki co, musimy się cieszyć wizualizacjami

https://rzeszow24.info/wiadomosci/nowoc ... G6NCsS1SoC
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: Hieronim_Berbelek » 12 sty 2025, 16:15

Cos czuje, ze bedzie "DELAY" na tym aqua skwarku.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Ole » 12 sty 2025, 21:23

Po czym wnosisz ? Masz jakieś nowe informacje czy tylko pianę robisz ?
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: Ole » 13 sty 2025, 7:19

Żeby nie było że kasuję posty bez sensu to je zostawiam. Już w innym wątku też Ci ta inwestycja nie pasuje ale pisząc nic nowego łamiesz regulamin forum. Jak nie masz czegoś nowego wnoszącego do sprawy to .... idź na łyżwy.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: Hieronim_Berbelek » 13 sty 2025, 9:49

Inwestycja mi pasuje, kiedy smiałem sie z dzieci które sikaja do basenu.... prosze to traktowac jako zart.

Po czym wnosze, ze dojdzie do opóźnienia.

-Dziura budżetowa
-inne wydatki skarbu państwa:zbrojenia, służba zdrowai etc.

Podsumowując uważam, że obecny samorząd Rzeszowa nie otrzyma tak wysokiej dotacji na ten projekt, będzie o nią ciężko. Inflacja w sektorze usług wzrosła aż o 7% w innych sektorach, aż tak wysoko nie podskoczyła, ale wzrost pensji minimalnej ...zmian prezia w USA(nie wiadomo co on wymysli i Polska może jeszcze wydawać na inne pierdoły z rozkazu Trumpa). To są moje argumenty, każdy rok to wzrost kosztów sorry.

AquaPark zbudowac jak go zbuduja to bede miał tam na nogach 500m bo mieszkam na staromiesciu...

Dane o inflacji:
https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ku/jhfql1r

Inflacja idzie do góry samorzad, musi pokryc koszty , podatki do góry....itd , itp.

Niech powstanie aquapark, bo miast go potrzebuje... ale bardzie potrzebuje południowego ringu. Wiecej nic do dodania nie mam, mieszkając ten rok w Rzeszowie stwierdzam, że faktycznie jakis park rozrywki by się przdał.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy