Zapowiedzi inwestycyjne

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: Zapowiedzi inwestycyjne

Postautor: flyRZE » 03 kwie 2016, 12:24

Obrazek
Takiego czegoś się dokopałem w necie, nie wiem czy to realny temat czy tylko jakaś wizualizacja.
http://www.bartoszandres.pl/portfolio/

a na Konopnickiej koncepcja osiedla po zmianach :) chociaż w tym przypadku nie jest mi do śmiechu..
Obrazek
Obrazek
http://mia-architekci.pl/budynki-mieszk ... ny-Rzeszow
oby to nie powstało.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: Ole » 04 kwie 2016, 11:13

Najpierw się musiał by wyprowadzić ResDrób.... to są wizualizacje jak dobrze pamiętam jak były już właściciel Jedynek zaczął bawić się w developerkę. ;)
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: swiety » 04 kwie 2016, 17:21

^^ Już niedługo się wyniesie do Sieniawy.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: PzD91 » 04 kwie 2016, 17:26

W okolicy Różanej/Gołębiej (nie wiem dokładnie, bo się nie przyglądnąłem jadąc pociągiem) ruszyła jakaś duża budowa, bo równali ziemie.
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: looky » 05 kwie 2016, 19:29

Wyburzane są budynki Orlenu przy torach - powstaje masa wolnego terenu. Na pytanie co tu powstanie odpowiedź brzmiała - na razie nic nie planujemy. Chodzą legendy, że z racji tego, że były tam zbiorniki na paliwo ziemia jest skażona i mają ją wymieniać do 7m wgłąb. Ile w tym prawdy, nie wiem.
looky
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 02 sie 2014, 13:01

Postautor: Matius » 06 kwie 2016, 13:41

Wreszcie! Ta informacja mnie bardzo ucieszyła, że ktoś się w końcu zaczął interesować tymi terenami. Jest szansa, że teraz, tam gdzie znajduje się parking oraz budynek, w którym znajdują się Delikatesy Centrum powstanie coś wysokiego, sensownego i nowoczesnego. Wreszcie tamta okolica zaczyna przypominać miasto (Klinika Medyczna, Lidl a teraz ten wieżowiec - oby powstał). Marzy mi się aby za kilka lat całe te dzikie działki zostały zabudowane sensowną, nowoczesną zabudową a przy samej rzece powstała promenada oraz aby po drugiej stronie ulicy również powstała pierzeja nowoczesnych budynków.

http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34 ... mocje.html

A komentarze pod artykułem to jak zwykle ściek, od którego chce się wymiotować.
Matius
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 15 lip 2014, 17:48

Postautor: parawan » 06 kwie 2016, 13:59

zanim ktos tam posklada ukladanke wlasnosciowa, to moze minac sporo czasu.
parawan
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 12 mar 2015, 17:42

Postautor: flyRZE » 08 kwie 2016, 19:38

flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: riko » 09 kwie 2016, 13:33

http://supernowosci24.pl/90-metrowy-dra ... y-blokami/

RZESZÓW. Prywatny inwestor w miejsce sklepu samoobsługowego chce wybudować wieżowiec.
Niski budynek przy ul. Podwisłocze, w którym do niedawna funkcjonował sklep samoobsługowy sieci Jedynka, prywatny inwestor ma zamiar wyburzyć, a na jego gruzach wybudować 90-metrowy wieżowiec. Będzie on dwa razy wyższy niż bloki na os. Nowe Miasto.
Niecałe dwa miesiące temu jedna z rzeszowskich firm wystąpiła do miasta o warunki zabudowy na terenie przy ul. Podwisłocze. Obecnie znajduje się tam budynek sklepu samoobsługowego „Delikatesy Centrum”, a po przeciwnej stronie ulicy funkcjonuje drugi sklep sieci „Lidl”. Decyzja o warunkach zabudowy niebawem powinna zostać wydana.
Prywatny inwestor w tym miejscu chciałby wybudować wieżowiec o przeznaczeniu mieszkalnym. Budynek ten nie może być jednak wyższy niż 90 metrów. Dla porównania, szklany budynek Capital Towers, znajdujący się w bliskim sąsiedztwie mostu Zamkowego, ma około 80 m wysokości. Ten, który miałby powstać przy ul. Podwisłocze, będzie miał podobną wysokość. Byłby ponad dwa razy wyższy niż bloki na Nowym Mieście.
Rzeszowska firma, budując wieżowiec, musiałaby zapewnić 1,6 miejsca postojowego przypadające na jeden lokal mieszkalny. – Podejrzewam, że inwestor z pewnością pokusi się na wybudowanie parkingów podziemnych – mówi Maciej Chłodniki, rzecznik prasowy prezydenta miasta.
Skomplikowana struktura własnościowa
- Każdy ma prawo wystąpić do miasta o warunki zabudowy, jednak aby zdobyć pozwolenie na budowę, trzeba dysponować aktem własności gruntu – tłumaczy Chłodniki.
W tym momencie dla prywatnego inwestora zaczynają się schody. – Tam jest bardzo skomplikowana struktura własnościowa. Podejrzewam, że teren ten może należeć nawet do kilku właścicieli – dodaje rzecznik.
Aby w tym miejscu mogła zacząć się budowa, inwestor musi wykupić teren. Dopiero później będzie mógł zacząć budowę. Na przeszkodzie stoją również mieszkańcy, którym nie spodobał się pomysł budowy drapacza chmur.

Agata Flak

Obrazek

Nie no masakra tyle czasu ten budynek stał pusty a teraz się obudzili i chcą tam postawić jakiś duży wieżowiec.
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: Sindus » 09 kwie 2016, 18:20

Dopinguje budowie tego wieżowca na Nowym Mieście.Jest dużo miejsca(choć już są protesty bo....będzie zasłaniać okna mieszkańcom :lol: ) i idealne miejsce na wysoki budynek.100% musi być podziemny parking.Te baraki..upss...przepraszam -sklepy powinny być zrównane z ziemią.Najważniesze (jak się uda) zobaczyć projekt wieżowca.Czekamy !
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy