[Rzeszów] Park Wodny

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: [Rzeszów] Park Wodny

Postautor: porteño » 26 sty 2025, 19:53

Dla wszystkich, bo choćby autobus czy któryś z Twoich znajomych, który utkwił w korku na południu, przyjedzie do Ciebie później, poza tym te wszystkie auta stojące w korkach zatruwają nam wszystkim powietrze i ogólnie całe miasto traci na atrakcyjności, mając swe główne arterie nieprzejezdne.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lip 2014, 18:02

Postautor: pjw » 26 sty 2025, 22:23

Nie ma to jak dyskusja na poziomie...
"ja chę to", "a ja chcę tamto", a "ja ani to, ani tamto",

bo moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza.
...ja, ja, ja.

Teraz tak - Trasa południowa i park wodny to dwa projekty, które według mieszkańców są na liście "najważniejsze"!!!
Czy się komuś podoba, czy nie.

Ekspertem ekonomi nie jestem, ale wiem jedno...
płacimy podatki, wybieramy lokalne władze, więc oczekujemy od nich, że te najważniejsze dla mieszkańców i miasta projekty powstaną...
lub w przypadku komplikacji, liczymy na postępy.

Skąd na to kasa? Nie mój interes.
Skoro projekt jest na liście "ważne lub najważniejsze" to oczekujemy skutecznej i produktywnej polityki, decyzyjności, aplikowania o dofinansowania unijne czy z ministerstwa.
Niezależnie od tego kto rządzi, kto w opozycji.
pjw
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2022, 21:19

Postautor: jasiop » 26 sty 2025, 23:49

Na samym początku powstały dwa podstawowe dokumenty
1 Studium wykonalności
oraz
2 Program Funkcjonalno-uzytkowy

Zawierają one informacje o ekonomicznym "uzasadnieniu" tej inwestycji.
Jesli ktoś chce może to uzyskać w ratuszu.
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: Patryk M » 30 kwie 2025, 8:23

Miasto projektuje aquapark. Koszty rosną, radni pytają o model finansowania

Radni Razem dla Rzeszowa podczas wtorkowej (29 kwietnia) sesji usilnie pytali władz miasta jak zamierzają sfinansować budowę i utrzymanie planowanego aquaparku w związku z kolejnym wnioskiem ratusza dotyczącym zwiększenia nakładów na wykonanie projektu inwestycji.Prezydent Konrad Fijołek zapowiedział, że w związku z tym przedstawi radnym szczegółowy model finansowy parku wodnego.

https://czytajrzeszow.pl/?id=47865&idd=4&poz=ml0
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: NietoPterek » 30 kwie 2025, 12:53

Jeśli nie będzie dofinansowania z budżetu państwa to nie mamy szans na Aquapark. Takie miejsce w Rzeszowie nie będzie wystarczająco opłacalne, aby skusić potencjalnego inwestora prywatnego na którego liczy prezydent.
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Postautor: maks » 28 maja 2025, 21:22

Dariusz Urbanik, pełnomocnik prezydenta ds. inwestycji, przedstawił na wczorajszej sesji Rady Miasta więcej szczegółów długo wyczekiwanej przez rzeszowian inwestycji. Miasto już kupiło wszystkie potrzebne tereny, a projekt budowlany jest gotowy.

https://rzeszow-news.pl/aquapark-w-rzes ... atrz-hali/
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: NietoPterek » 29 maja 2025, 10:02

Jaki jest szacowany termin ukończenia inwestycji? W następnym roku ogłoszą przetarg, potem rok na pytania, przedłużanie składania ofert, odwołania i podpisanie umowy. Potem budowa ok. 2 lata? Czyli za ok. 4-5 lat powinniśmy się spodziewać oficjalnego otwarcia? Może najpóźniej wiosna 2030?
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Poprzednia

Wróć do Newsy