Strona 1 z 1

Łukasz Łuczaj_Etnobotanik_Dzika Kuchnia

Post: 03 sie 2018, 8:18
autor: MaciekContii
Mamy na Podkarpaciu człowieka-skarb.
Mieszka niedaleko, pod Krosnem, pracuje na URz, publikuje naukowo i prowadzi nietypowe warsztaty kulinarne. Podróżuje.
Przyznaję, że od niedawna dopiero śledzę jego dokonania: karierę naukową oraz związany z nią wymiar praktyczny działalności tego człowieka.
Prof. Łukasz Łuczaj, to etnobotanik, praktyk. Twórca dzikiej kuchni i skarbnica wiedzy.

Miałem już dość gotujących celebrytów, szefów kuchni z gwiazdkami, itp. Którzy szukają tylko poklasku, a wiedzę o żywieniu zdobywają z kolorowych poradników.
To zupełnie inny wymiar. Człowiek skromny z dużą wiedzą i obyciem.

Takich ludzi w naszym kraju jest może 2,3 i niewielu w europie. A my go mamy w zasięgu i u siebie.

http://lukaszluczaj.pl/

Polecam także książkę (jedną z kilku) "Dzika kuchnia"